akım türü

canmustafa

Üye
Katılım
30 Nis 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
mrb rezistans ve her hangi bi motorun çektikleri akım türü aynımıdır veya bi ampülün bunlar ne gibi akım çekerler isimleri nedir yardımınız için tşk ederim
 
ilk anda ve çalışma esnasında yükler özelliklerine göre akım çekerler.Motorlar endüktif yüklerdir,rezistanslar ve bazı akkor lambalar omik yüklerdir.ayrıca kondansatorler ve birçok yüklerde kapasitiftirler.anma gerilmleride bu özelliiklerine göre değişiktir.
 
İçinde bobin bulunan her türlü yük, aktif gücün yanında indüktif güç de tüketir. Bu indüktif gücün bileşeni de indüktif akımdır.
Yani motorlar hem aktif akım hem de indüktif akım çeker.
Rezistans yükleri ise omik yük olduğu için sadece aktif akım çeker (Helezon şeklindeki sarımdan dolayı indüktif akım çekse de bu ihmal edilebilir düzeydedir.)
Kondansatörler ise kapasitif akım çekerler.
 
Yeryüzünde hiç bir yük saf omik,saf endüktif yada saf kapasitif değildir. Bir yük ya R+XL formatındadır yada R+XC (üzerlerine çizik atamıyorum vektörel toplam) her yükün bir Z empedansı vardır. Bazı yükte R fazla XL az bazı yükte XL fazla R azdır. Küçükde olsa kondansatörlerinde bir ohmik iç direnci vardır. Saf kavramı teorik bir kavramdır bunu unutmayınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,905
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Geri
Üst