AKAI AM-U55 ampli tam modifiye çalışması

STK iyi kalite imiş. Tabi ki onlar da taklit edilmemişse.
Sanyo değil .
470pF lar şipirdek.
3.3pF ların bacakları zaten uzun. Bacak aralığını 10mm yapabilirsin. Bu kondansatör çok yüksek frekansta ampli kazancını azaltır. Böylece ampli osilasyon yapmaz.
 
İyi o zaman şimdilik sorunumuz yok.Bu hafta sonu hazırlıkları bitirirsem testlerimize başlarız.Haftaya da rubyconlar gelirse amplinin de malzeme sorunu kalmamış olacak.
 
İyi o zaman şimdilik sorunumuz yok.Bu hafta sonu hazırlıkları bitirirsem testlerimize başlarız.Haftaya da rubyconlar gelirse amplinin de malzeme sorunu kalmamış olacak.
Ön devrelerin testleri sorunsuz olursa ampli kısa sürede tamamlanır.
Testlerde çıkış katını kullanmayacaksın. Ancak ses duymak istersen senin technics ampliye bağlantı yapabiliriz.
Technics amplinin direct line in girişi varsa iyi olur. Ama yoksa ton kontrolünü ve loudness'i iptal ederek çalıştırabiliriz.
Burada bu ampli sadece bazı testlerin kulakla duyulabilmesi içindir. Yani bu testte herhangi bir ampliyi bile direkt kullanabilirsin.
Test sonucunda aksaklık olmazsa STK4221 i monte ederek yerleştirip kullanacağız.
 
Technics üzerinde loudness yok zaten.Ton switch var.Onu kapatınca bas ve tiz potlar göre yapmıyor.Yani ton kontrolü devreden çıkmış oluyor.
 

Ekli dosyalar

  • Technics arkapanel.jpeg
    167.7 KB · Görüntüleme: 9
Technics üzerinde loudness yok zaten.Ton switch var.Onu kapatınca bas ve tiz potlar göre yapmıyor.Yani ton kontrolü devreden çıkmış oluyor.
Tamamdır. O halde lineer ampli olarak kullanabiliriz.
Zaten STK devremiz bitince aynı görevi yapacak.
 
Yamyam hocam merhaba,bugün yaptığım çalışmaları şöyle madde madde anlatayım.

1-Besleme devresi 12V klemensini büyükolanla değiştirdim.
2-INPUT devresinin besleme headerını taktım,input kablo bağlantısını yaptım.Üzerine SHIELD yaptım.RS componentten aldığım TL072 op-amp ı taktım.
3-HOP koruma devresinin 2.sini yaptım.

4-2X15V Trafonun montajını yaptım.Ayrıca her trafonun girişi için sigorta koydum.Anahtar bağlantısını yaptım.(Bu bağlantı doğru mu?Test edince çalışıyor , anahtar tek kontak ben de bu şekilde bağladım.)

5-TON kontrol,SW devresi ve LOUDNESS devresinin montajını yaptım.LOUDNESS için RS den aldığım NE5532 opamp takacağım uygun mu?

6-STK plaketini ölçülerinde kestim,diğer devrelerle mesafesini ayarladım.

BESLEME devresini ve LED&FAN devresini de bu şekilde yarın monte edip,kablo mesafesine göre kabloları yapacağım.Diğer devreler de daha önce planladığımız yerlere konacak.

Hocam INPUT devresinin şasesini kablo ile yapacaktık Nasıl yapayım?RESİM üzerinde çizmiştiniz .GORUND PLANE olarak nereyi seçip bağlamalıyım?(Son resimdeki anlatımınız)
 

Ekli dosyalar

  • DEVRE MONTAJLARI.jpeg
    391.4 KB · Görüntüleme: 8
  • SİGORTA BAĞLANTISI.jpeg
    225.8 KB · Görüntüleme: 7
  • HOP KORUMA2.jpeg
    143.2 KB · Görüntüleme: 8
  • HOP KORUMA1.jpeg
    160.9 KB · Görüntüleme: 10
  • TL072 OPAMP.jpeg
    160.3 KB · Görüntüleme: 8
  • INPUT SHIELD.jpeg
    147.7 KB · Görüntüleme: 6
  • INPUT KABLO.jpeg
    110.8 KB · Görüntüleme: 7
  • Besleme klemens.jpeg
    116.8 KB · Görüntüleme: 8
  • INPUT SHIELD .jpg
    820.2 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Cevaplar.
2) L/N devresinde opamp kalitesi önemlidir. Orijinal olanlar iyidir.
5) 5532 uygun olsa da 4562 gibi opamplar orijinal ise daha iyi olacaktır.
İnput devresi şaselemesi göstermiş olduğum yerden çok kalın ve en kısa kablo ile alüminyum şase metaline vidalanır.
Bu kablonun mümkün mertebe BOBİN gibi davranmaması önemlidir.
MONTAJ
 
Son düzenleme:
Hocam merhaba bugün yaptıklarım:

1-Besleme devresi,regüle devreleri,hop korumalar ve PSU nun kutuya montajını yaptım.
2-2X15V trafodan regüle ve besleme devresine AC bağlantılarını yaptım ama devre çıkışlarına bağlantı yapmadım.PSU nun trafo bağlantısını yapmadım.
3-INPUT devresinin şase kablosunu , input devresinden regüle devresinin şasesine giden kabloları monte ettim.Ayrıca L/N devresi opamp +/-12V besleme kablosunu yaptım,ama besleme çıkışına bağlamadım.
4-SW devresine regülatörden gelen12V kablosunu yaptım.Ama regülatör çıkışına takmadım.
5-TON kontrol ve LOUDNESS devresinin +/- 12V besleme kablolarını yaptım,ama beslemeye bağlamadım.
6-LOUDNESS devresinin 12V röle switch kablolarını SW devresinin çıkış 8-7-6 nolu pinlerine LOW-MIDDLE-HIGH sırası ile taktım ve ölçü aleti ile kontrol ettim.SWITCH ler doğru açıp kapatıyor.
7-SW devresi 12V röle çıkışı olan 5 adet switch çıkışını sırası ile INPUT devresinin röle girişlerine bağladım.Bunu AKAI nin kendi yassı çoklu kablosunu kullanarak yaptım.Kaliteli bir kablo.Bir sıkıntı olmaz heralde daha derli toplu oldu.2 ucunu açık bıraktım.Daha sonra amplinin sol tarafında olan 2 adet SW yi bu uçlara bağlayacağım.Buradan INPUT devresine şu anda röle 12V bağlantısı hazır zaten.

Şimdi de sormak istediklerim:
1-Sizin dün çizim yaparak gönderdiğiniz resimde özel amaç kullanılacak 2adet blendajlı kablo demişsiniz.(RESİM-2) 2 adet için blendajlı kablo yetmedi alacağım.Bir tane yapayım dedim.Onda da her 2 uca şase kablosu bağlı olacak mı bilemedim,size sorayım ona göre yapacağım.
Biz bu girişleri kullanacaksak röle switchleri ve12V bağlantısını da yapmam gerekecek heralde.Neden ilk bu girişleri kullanıyoruz merak ettim.

2-INPUT devresinde LN STATE OUTPUT headerlarının şaseleri TON KONTROL devresinden mi bağlı olacak.(RESİM-3)
 

Ekli dosyalar

  • DEVRE KABLOLAMA.jpeg
    186.5 KB · Görüntüleme: 9
  • DEVRE MONTAJLARI.jpeg
    781.9 KB · Görüntüleme: 9
  • INPUT SHIELD .jpg
    820.2 KB · Görüntüleme: 9
Şase kablosunun kaynak tarafı (sinyal tarafı) şaseye bağlanacak, sinyalin gittiği yerde boş bırakılacak. (LM li amplide olduğu gibi)
Bu girişler ölçüm ve dinleme amaçlı kullanılacaktır. Ölçüm için bir röle çalıştırılacak dinleme için diğer röle. STK4221 çıkış katı bittiğinde bunlar iptal.
2) İnput devresinden sinyal çıkışlarının şase ucu orada bağlı olacak ton kontole girişte boşta olacak. Ama LN input devresinin besleme uçları şase dahil 3 uçlu olacak.
Bu uçlar doğrudan PSU ya bağlanacak.
 
Tamam hocam ben beslemeden op-amp devresine şase çekmemişim.O nedenle ölçtüğümde çıkışlarda şase göremiyordum.Şimdi oldu.

Şase kablosunun kaynak tarafı (sinyal tarafı) şaseye bağlanacak, sinyalin gittiği yerde boş bırakılacak. (LM li amplide olduğu gibi)
Kabloyu buna göre yaparım.Teşekkürler.

Kabloyu hazırlayınca ölçümlere mi başlıyoruz.Başka yapmam gereken var mı şu an için?

Bir hatamı gördüm kötek yemeden ben düzelteyim dedim.SHIELD sağ alt köşede yükseltme aparatı ile vidalamışım bu durumda her 2 şase burada zaten birleşmiş oluyor.Regüleye giden siyah şase kablosunun bir anlamı olmuyor.SHIELD in köşesini kesip siyah şase kablosunu devredeki şaseye bağlayacağım.
 

Ekli dosyalar

  • DEVRE KABLOLAMA.jpeg
    319.8 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…