ELEKTRİK PİYASASI BAĞLANTI VE SİSTEM KULLANIM YÖNETMELİĞİ
Dağıtım tesisi sınırları MADDE 15 – (1) Dağıtım şirketi ile kullanıcıarasındaki tesis ve teçhizatın mülkiyet sınırlarıaşağıda belirtildiğişekildedir: a) Dağıtım sistemine bağlı üretim tesislerinde, üretim tesisi şalt sahasından sonraki nihayet direği ile üretim tesisi şalt sahası arasındaki gevşek bağlantı hariç,enerji dağıtım hatları ile üretim tesisişalt sahasına irtibatlı yer altı kablo tesisi dağıtım tesisidir. b) Dağıtım sistemine bağlı tüketiciler açısından, bağlantı noktasından kullanım yerine kadar olan tesis ve teçhizat tüketicinin mülkiyetindedir. Bağlantı noktası dahil olmak üzere bağlantı noktasından itibaren hattın geri kalan kısmı dağıtım tesisidir. Ölçü tesisi ve sayaçlar; trafolu tüketiciler için tüketim trafosu 630 kVA altında olan trafoların sekonder ana barasının giriş tarafında, trafo gücü 630 kVA ve üzerinde olan tüketiciler için tüketici tesislerindeki indirici trafonun giriş tarafında, alçak gerilim tüketicileri için tüketimin başladığıanahtarlama teçhizatının giriş kısmında (kofre ve benzeri) yer alır.
Hükmü yer almakta olduğundan Dağıtım şirketinin trafo kayıplarını sizden tazmin etmeye hakkı bulunmamaktadır. Bilgilerinize...