Uchiha Sasuke
Üye
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.adaptörünün gücü yettiği sürece sıkıntı olmaz. driverler 220 ile çalışacak, adaptör 12 volt olacak haliyle 2 tane priz kullanmanda fayda var.
Sizede çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.Fanları ledlerle seri bağlayamazsınız.
Olması gereken ledler ayrı devre fanlar ise ayrı olacak.
Power ledleri mutlaka alüminyum soğutucuya bağlayın. Başka nasıl monte edeceksiniz?
Allah razı olsun ustam. Doğrusu hiç verileni düşünmemiştim hep harcanana göre düşünüyordum.güzel insan, ben bodoslama anlattım, @serkan_48 usta, ayrıntılı anlattı. ledlerin driver ile çalışıyorsa; kaç volt harcadığı değil ledleri yakmak için verdiği voltaj önemlidir. yani 220 volt. fan fandır 12 volt ile çalışır (6 volt/ 24 volt karıştırmıyorum) 12 volt fanı 12 volt ile beslersin (adaptör gücünün amperi kullanımından yüksek olsun yeter) kullandığın pasif soğutma (metal olan) ne olursa olsun eğer yeterli değilse, aktif soğutma yapmak zorundasın (fan yani) tasarım senin, plan senin, istediğin metali kullan ama soğutma ledlerin ömrü için gerekli. bir de ledlerin ve driverlerin datasheetleri olmadan biz konuşur dururuz. umarım tropik balıkların yanında mercan da yetiştiriyorsundur. balık beslemede artemia gibi canlı yem de kullanabilirsin.
güzel dileklerin için teşekkür ederim. bilmediğin her şey zordur ve kimse bir kerede öğrenmiyor. sora sora doğruları bulmak önemlidir. sorup sorgulamak asla hata değildir. umarım sakarya'ya yolum düşer ve siz güzel insanlarla tanışmak isterim. (nasip / kısmet) balık, akvaryum değil de deniz balığını yemeyi severim. bir zamanlar hatchery de çalıştım. yani epey bir balık ürettik ama deniz için. tatlı su üretimi yetiştiriciliği ayrı bir zevk ve olay. ama çok benzer yanları var.Maalesef mercanım yok, sadece tatlı su akvaryumlarım var. Yolunuz Sakarya'ya düşerse çay içmeye beklerim. Elimdeki türlerdende istediğiniz kadar hediye edebilirim. (L144 tül ve düz kuyruk vatozlar, Glofish tetra, mavi melek karides, çeşitli salyangozlar ve bitkiler)
Yemesi ayrı zevkli o konuya katılıyorum. Sırf güvenlikleri için tatlı su balığı besliyorum.güzel dileklerin için teşekkür ederim. bilmediğin her şey zordur ve kimse bir kerede öğrenmiyor. sora sora doğruları bulmak önemlidir. sorup sorgulamak asla hata değildir. umarım sakarya'ya yolum düşer ve siz güzel insanlarla tanışmak isterim. (nasip / kısmet) balık, akvaryum değil de deniz balığını yemeyi severim. bir zamanlar hatchery de çalıştım. yani epey bir balık ürettik ama deniz için. tatlı su üretimi yetiştiriciliği ayrı bir zevk ve olay. ama çok benzer yanları var.
bu led driver kaç tane led için bilmiyorum, armatür olarak değil sanırım. görmeden yorum yapmak sakıncalı. renk spectrum olayına dikkat etmek lazım. yani lamba/ışık deyip geçmemek lazım. umarım balıklarınıza uygun renk scalasında seçim yapmışsınızdır. geniş bir yelpaze size kolay gelsin.
Sağolasın ustam. Nasipse bu akşam alternatiflerimi ve maliyeti hesaplayıp bir karar vereceğim. Sistemi düzgün bir şekilde tamamlayabilirsem detaylarıyla konu açacağımdan emin olabilirsiniz.en uyuz renk royal bluedur. benim bildiğim 3 çeşidi var bunların bir tanesi akvaryum için uygundu. bir ara bu işlerle uğraştım oradan biliyorum. datasheet incelemeden toplama yapma. bu arada yaptığın bağlantı ve şemayı paylaşırsan, bizden sonra geleceklere örnek olur. şimdi bana "kolaysa sen yap" desen, en az bir hafta kafa patlatmam gerekir. kendini hiç bir zaman küçük görme. tekrar kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?