Alüminyum Sargılı Trafo

diğer arkadaşlarında dedikleri gibi alüminyum sargılı trafolar daha ucuzdur fakat ebaları daha büyüktür..test sonuçlarıda farklı oluyorhaliyle.1000kva lık alüminyum ve bakır sargılı trafoyu düşünürsek, sipir sayıları farklı oluyor galet sayıları farklı oluyor buna bağlı olarak dirençleride farklılık gösteriyor.trafonun verimi hakkında kullanılan telinde kalitesi önemli oluyor.ülkemizde her zaman fiyat ucuz olsun kalitesi pek önemli değil kafası vardır genellikle durumun ciddi olduğu yerlerde sadece bu düşünülmez paraya kıyılır..bence bizim ülkemizde bu yüzden al. sargılı trafolar kullanılıyo..boyut bakımdan yani trafonun kullanılıcağı mekan bakından sıkıntısı olmayan al. trafo kullanıyor...


Trafo hesapları nasıl yapılır bilir misin ? Sanırım bilmıiyorsun . Her konuda önyargılımısın ? Galiba öyle
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bır kaynak makınemız vardı en son çöpe attım kurtuldum bakır olsa hurdacıya vercektım kaynak makınesı alacaksanız iki kere düşünmek yetmez uç dört sefer duşunun derım primerde sorun yok segonderde çıkışlar ark yapmaya başladımı kanser gıbı ciğerine kadar işliyor velhasılı beş para etmez kaynak makınesımı bakır sargılıyı koyacaksın dükkânına birazda yüksek amperlı olacak koyduğun yerden evladın çıkarsın tabii mıras kalırsa:Ş)
 
Trafolarda aliminyum kullanılmasının tek sebebi,aliminyumun bakıra göre ucuz olması .Kullanılan aliminyumun bakıra göre aşağı yukarı 4 defa daha hafif olduğundan kilodan da kazanılmaktadır.Dezavantaj olarak aliminyumun öz iletkenliği bakıra göre yüksek olduğundan trafonun ısınma katsayısı minimum ikiye katlanmaktadır.İyi bir suğutma,çok iyi bağlantı yapılırsa aliminyum malzeme ile trafo sarılabilir.Kolay gelsin.
 
Adını vermeyeyim net üzerinden satın aldım, kendi sayfasında da "%100 bakır sargılı" diye ibaresi olmasına karşın Alüminyum çıktı.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,622
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Geri
Üst