Zaman röleli bina dış aydınlatma sigorta attırıyor

İlk olarak Schneider 12A kontaktöru aradan çıkarın .
Tekrar test yapmaniz .

Bu sorun nasıl baş gösterdi ?

Yeni 16A zaman rölesi mi takıldı.
Böyle sorun baş gösterdi.

Daha önce bu sistem vardi .
Bu durum baş gösterdi.

Son düzenleme:
İlk olarak Schneider 12A kontaktöru aradan çıkarın zaten faydası yok .
Tekrar test yapmaniz .

Bu sorun nasıl baş gösterdi ?

Yeni 16A zaman rölesi mi takıldı.
Böyle sorun baş gösterdi.

Daha önce bu sistem vardi .
Bu durum baş gösterdi.
kontaktörü çıkartıp deneyeceğim ilk testi.
sonuç alamazsam tek kutup sigortayı C tipi olanla değişip deneyeceğim.

Bu sistem ben binaya geldiğimde vardı ancak sürekli yanıyordu lambalar. bu sebeple b25'ten kapatmışlar boşuna elektrik harcanmasın gündüzleri diye...
ben sonra kontaktörün L-T bacaklarını ters bağlandığını gördüm (bir fark olur mu bilmiyorum), t'den faz girişi yapmış ve l'den aydınlatmaya faz çıkış almaya çalışmış. bu giriş çıkışı düzeltince ilk zamanlarda yaklaşık 1 ay sorunsuz çalıştı.
ancak son 2-3 haftadır bu sorun yaşanmaya başladı.
bu sırada herhangi bir parça değişimi yapılmadı ya da devreye ekleme çıkarma yapılmadı.
ben de binaya 3-4 ay önce taşındığım için daha evveli hakkında bilgim yok.
bir de sanırım sıfırlama yapılmış bu hatta. nötr ve toprak kabloları panoya monte edilmiş tek klemense bağlanmış. görselini paylaşıyorum. bu görselde L ve T bacakları tersti, sonrasında değişimini yaptım.

Ekli dosyalar

• 6008202812795765316.jpg
    6008202812795765316.jpg
    139.6 KB · Görüntüleme: 8
Kontaktör devreden çıkarılırsa,tüm akım zaman saatinden geçeceği için,herhangibir kısadevre arızasında,akım,zaman saati kontağından geçeceği için zaman saati hasarlanır.Kontaktör devreden çıkartılmaz.

Son düzenleme:
müteahhit işleri kendi tarifesinden yapınca, bizim gibi bilmeyenler de olunca bir şekilde kılıfına uydurmuş görünüyor sonucu.

Sn . Fahri YETİŞ üstadımın dediği gibi
Yük 16A zaman rölesine binmiş oluyor .
( Zaman rölesini korumak için kontaktör kullanımı )
Biraz kontaktörden şüphe ettim .
Amacım kontaktörsüz deneyip sonuca göre yol çizmek diye düşünmüştüm .

bir de sanırım sıfırlama yapılmış bu hatta. nötr ve toprak kabloları panoya monte edilmiş tek klemense bağlanmış.
b32 yanında bir de kaçak akım var ancak kaçak akım sigortasında atma yapmıyor.

bina dış aydınlatmasında 10 adet aplik

Kaçak akım için önlem .

Son düzenleme:
ampar ihtiyacınız çok çok düşük oldugundan sigorta kullanmak pekte gerekmez yada gerek duyaranız sıva üstü bir anahtar sorununuzu çözer.

Bu zaman saatinin markası ne? Bu bağlantıda ben mi yanlış görüyorum yoksa zaman saatinin rölesinden çıkıp kontaktörün kontaklarına enerji verilmiş oradan da bobine yani akım yine röleden geçiyor.
Yanlış görmüş de olabilir net değil zaman saatinin röle uçları kontaktörün bobinine gittiyse sorun yok. 10 adet 9w ampul 1 amper bile etmiyor sigorta zaten yanlış seçilmiş o sigorta atıyorsa ya sigorta bozuk ya devre elemanların. Ne olursa olsun sigortayı 6 amper (B tipi) ile değiş. Bağlantıları kontrol et gerekirse tekrar sök tak. Basit bir temassızlık için bütün panoyu söktüğümü hatırlıyorum.

Led armatür güç değerleri küçük olsada,sayısı 5-6 yı geçmesi halinde,sigorta karakteristiği olarak,Schneider dokümanları C tipi sigorta öneriyor.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,154
Kullanıcılar
453,246
Son üye
TalhaSahin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri