Allen Bradley SLC 5/05 & HMI MP277 Profibus Bağlantısı İçin Yardım

Merhaba,

PLC de yeniyim. Yaz stajı olarak mentorum Allen Bradley PLC ile HMI programlama görevi verdi. İlk olarak Siemens OP77-B ile iletişim kurup programlamayı yaptım verilen görevleri tamamladım. Stajımın 2. kısmı ise
Allen Bradley SLC 5/05 ile Siemens HMI MP277 10' Touch Screen arasında bağlantı kurup verilen göreve göre programlama yapmam gerekiyor fakat PLC ile HMI arasında bağlantı sağlayamadım bir türlü. Bağlantı için Hilscher NT-50-DP-EN Gatewayi kullanmam gerektiğini söyledi mentorum. Uzun uğraşlar sonucu aygıtın pc tarafından tanınmasını sağladım fakat hala 2 aygıt arasındaki bağlantıyı sağlayamadım. User manuel da söylenen bütün adımları yaptım ama SYCON.net programında Gateway ayarı yaparken hangi protokolleri seçmem gerektiğine emin değilim. :( Bütün user manueli okumama rağmen bununla ilgili bir bilgi yok. Primary networku Profibus-dp Slave seçiyorum. Secondary networku Ethernet/Ip Scanner seçiyorum. Fakat sonrasında PLC yi ya da HMI ı nasıl tanıtıcam bu konu hakkında bilgim yok. Eğer bilgisi olan varsa yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler..

Forum istatistikleri

Konular
133,436
Kullanıcılar
459,445
Son üye
haksar
Geri