alternator-motor sorusu

cillop2006

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
125
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bir alternatörü yeterli güçteki bir motorla belli bir süre çevirdikten sonra aniden şebekeyi kesip alternatörden motoru besklesek dönmeye devam edrmi??


dönecekte ne olacak diyenleri duyar gibiyim
alternatörrü biraz büüyk tutup rlrktri üretilemez mi


teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
dönmeye devam eder.belli bir çalışma peryodunda voltaj sönmeye baslar ve sistem durur.bu hareket eden bir aracın benzininin bitmesine benzer.araç kendi ivmesi ile belli bir süre gider yavaş yavaş hızı düşer ve durur.
 
İş yerinde bir eleman vardı. Elektrikçi değil üretimde çalışan biri. Bi ara gelip bana bunu sordu. Uzun uzun anlatmaya çalıştım olmaz diye. Birkaç gün boyunca gelip yine ısrarcı oldu hergün değişik yollarla anlatmaya çalıştım. En sonunda "Herkes kendi işini iyi yapsın. Yoktan enerji var etme hayali kuracağına git üretimini hatasız düzgün yapmanın yolunu ara. Elektrik işini de bana bırak diye" fırçaladım. Belki 5 sene oldu. Küstü bana artık konuşmuyor. :)
 
kardesim vermeden almak allaha mahsus diye bir söz var bedeva hıcbırsey yok destek kesildimi köstek devreye girer yani bir süre sonra biter
 
motorun alternatörün ısı, rüzgar, sürtünme kayıpları göz önüne alınırsa kısa süre içinde duracaktır.
 
enerji pahalılaştıkça insanlar enerjiyi nasıl bedava hale getireceklerini düşünmeye başladılar son dönemde benzer sorular forumda sıkça sorulmaya başladı arkadaşlar yapılmaya çalışılan sistemler çalışmaz alınan güç verilen güçten herzaman daha fazladır.
bizim esas yapmamız gereken enerjiyi nasıl daha verimli kullanırız ve tasarruf edebiliriz sorularına cevap bulmamız gerekir
 
bencede verecegin güç alabileceginden yüksek olacaktır ki öyle olmasa da hoş olurdu.bakır kayıpları sürtünme kuvveti vs bir sürü etken daha var.Ama buna seviniyorum doğa bizi istediği şekle sokmaya başladı ya yararlı olacaz yada yok olacaz.:D
 
Böyle temel ve basit bi fizik kanununu insanlarınn kavramasını sağlamak bazen yorucu olabiliyor.
 
Bu tür soruları okumak bile insana ağır geliyor.Verimin 1 ve üstü olduğu nerede görülmüş.Aha burdan ilân ediyorum biri başarsın elini değil ayağını bile Öpeceğim
 
hani okuldayken her sınavda her okulda her sınıfta muhakkak bi tane varmıştır: "HOCAM CEVAPLARA İSTEDİĞİMİZ SORUDAN BAŞLAYABİLİRMİYİZ" diye soran bi sivri. he bu forumda da sürekli birileri bu soruyu soruyo sanki bunu sorunca sivriliyollar :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,731
Mesajlar
920,051
Kullanıcılar
450,788
Son üye
asdfghj123

Yeni konular

Geri
Üst