Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Herkese iyi günler diliyorum.İlk cnc router denemem.İsmini Talaş koydum Deneme yanılma yöntemiyle bu aşamaya kadar getirebildim.Bir çok arkadaşlarım,abilerim yardımcı oldular.Onlardan biriside [MENTION=218180]ramerturk[/MENTION](Mustafa abi) sipariş verdiği kart bugün elime ulaştı.Tekrar kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.Makinemi umarım beğenirsiniz...
Yorumlarınızı esirgemeyiniz lütfen...
X eksenine arabaları söküp takabilmek için rayları bir miktar kısa tutmanda fayda vardı. İlerde bir araba değiştirmek zorunda kalırsan tüm eksen ayarların bozulur bu şekilde...
Amatörce yapmaya başladığım cnc router 2 ay önce falan bitirmiştim.İşlerin yoğunluğundan dolayı paylaşamamıştım.Bugüne kısmetmiş.Forumda bir çok kişiden yardım aldım.Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.En çok yardımıda @ramerturk abimizden aldım.Bir çok problemimi çözmüştür kendisi.Sağolsun kontrol kartını da temin etti.
Z eksenine aliminyum alamadım.Mdf ile idare ediyoruz şimdilik...
Makinem kısaca
x,y ve z 20 05 vidalı mil
raylar Sac20 alt destekli mil
x:8.5 Nm. y ve z:4.5 Nm. Step motor
Arel 1.4 kwa Spindle
Kartımda boş yerler vardı.Bide probe yaptım.Uç sıfırlamada kolaylık sağlıyor.
Eleştiriye açıktır.Umarım beğenirsiniz.
Yaptığımız işlerden bir kaç tanede ekledim.