Tamamının fotosunu çekseniz daha doğru olurdu.Ayrıca soldaki mavi kondansatörler 2200 mf bunları elimde olan 3300 mf orjinal sanyo ses kondansatörleri ile değiştirsem sorun olurmu .?
Teşekkürler 2200 mf yerine 3300 mf takılırsa bir nebze de olsa bas sesleri iyileşirmi. yada bir macera yapıp bias ayarını 3 den 4 mv aBias akımıı, "ClassAB" amplilerde kullanılan bir yöntemdir, amacı "sinüs" dalga şeklinin "0" dan geçerken bozulmasını minimuma indirmek için uygulanır.
Ayar osiloskop ile yapılır:
Ekli dosyayı görüntüle 122475
Oluşan "crossover" bozulma Bias Akım ayarı ile düzeltilebilir,
Kulak ile çok düşük ses seviyelerinde "cızırtı" şeklinde duyabilirsiniz.
Ancak ayar sadece osiloskop ile yapılır.
Düşük akımlarda bu bozulma artar, yüksek akımlarda çıkış transistörleri fazla ısınırr.
Tamamının fotosunu çekseniz daha doğru olurdu.
Bunlar büyük ihtimalle besleme devresinin kondansatörleri.
Voltajları daha düşük olmamak şartı ile daha yüksek bir değerle değiştirebilirsiniz
(Tabi bunlar "abartılı" değerler olmamalı),
(üzerindeki üretim tarihlerine bakmanızda fayda var).
Kolay gelsin
(Kondansatörler eski tarihli ise kaçak başlamış olabilir bir "HUM" sesi duyuyorsanız...)Teşekkürler 2200 mf yerine 3300 mf takılırsa bir nebze de olsa bas sesleri iyileşirmi.
Çok düşük seviyelerde dinleyin, fazla akıma ayarlarsanız , biraz ısınır.bir macera yapıp bias ayarını 3 den 4 mv
Biraz daha tecrübem olsa bilgim olsa osiloskopda alırım ama kullanması nı öğrenmek lazım Komşular beni tanıdı artık yıllardır kimseyi rahatsız etmeyecek saatlerde biraz yuksek sesle müzik dinler bırakırım. gece loudnaise açık kısık seste dinlerim . Ama bu bias ayarından sonra uzun vadede bu amfi kulaklarımı yormaya başladı orta sesler rahatsız ediyor normalde herkes orta ses detay sever ama beni yoruyor nedense(Kondansatörler eski tarihli ise kaçak başlamış olabilir bir "HUM" sesi duyuyorsanız...)
Bu değer arttırma farkını kulağınız ile duyabilirseniz ne mutlu size, çok yüksek seviyelerde iyileşme olabilir, ama komşular ne der bilemiyorum.
Çok düşük seviyelerde dinleyin, fazla akıma ayarlarsanız , biraz ısınır.
Ama, en doğrusu, "yemeyip, içmeyip" bir oslioskop almak, kendinize bir hediye olsun.
Kolay gelsin
"Güzel bir ses" dinlemek için Grafik Ekolayzer tavsiye ederim, en az 10 bantlı olanları tercih edin, çok daha fazla mesela 30 bantlı olanlarını kullanmak biraz daha zor olur.orta sesler rahatsız ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?