AMOLED TV

bibidabu

Üye
Katılım
17 Ocak 2011
Mesajlar
74
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar bildiğiniz amoled ekren bir tv varmı ?
 
Benim gördüğüm tek Amoled TV Sony'nin ürettiği 9 inc lik ve 11.000 TL değerindeki gereksiz aletti. Sony ve Samsung firmaları Amoled teknolojili büyük ekranlı TV leri yeni tanıttılar. Amoled tekonolojisi henüz çok yeni ve pahalı olduğundan Amoled TV'lerin Türkiyeye gelip yaygınlaşması zaman alacaktır. Eğer Amoled TV almanız çok gerekli değilse şu anda en uygun seçenek olarak gözüken LED TV almanızı öneririm.
 
Son düzenleme:
yeni evleniyorum o yüzden bir kere almak istiyorum beni maddi olarakda çok zorlamayacak önerebilecek bir model varmı bildiğiniz?
 
Ayırdığınız bütçeye bağlı olarak değişik modeller düşünülebilir. Ortalama 1800 TL ile 4500 TL arası çeşitli marka ve model LED TV'ler bulunuyor. TV alırken dikkat etmeniz gereken sizin TV karşısında kaç saat geçirdiğiniz ve ağırlıklı olarak TV'de ne seyrettiğinizdir. Burada ilk belirlenmesi gereken sizin bir TV'den ne beklediğinizdir. Örneğin eğer sinema seyretmeyi seviyorsanız Sony'nin 24p desteği veren modellerini düşünebilirsiniz.

TV alırken dikkat edeceğiniz bazı teknik özellikleri şöyle sıralayabiliriz.

-TV'nin usb girişinden HDD ile filim izliyorsanız en yaygın kullanılan video formatlarından .divx ve .mkv için codec desteğinin olması.

-TV'nin wireless ile internete bağlanabilmesi.

-Diz üstü bilgisayardan kablosuz görüntü aktarmayı sağlayan DLNA özelliğinin bulunması

-Gerçekçi ses efektleri için DTS ses çıkış desteğini bulunması

-Ev sinema sistemine tam uyumlu bağlantı için 5+1 çıkışının bulunması

-Dijital karasal yayınlar için DVB-T desteğinin olması.

-Kablo tv için DVB-C desteğinin olması

-Ekran çözünürlüğünün Full HD yani 1920-1080p olması

-24p sinema modunun olması

TV seçerken izleyeceğiniz mesafe de çok önemlidir. Küçük bir odada çok büyük ekranlı bir TV seyredemeyeceğiniz gibi büyük bir odada küçük ekranlı bir TV'de seyredemezsiniz. Oturma düzenine göre TV ile aranızda kaç metre olacağını belirleyip evinize uygun ekran boyutunu seçmelisiniz.
 
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim değerlendiricem bunları.
 
Anladığım kadarıyla sizin Lcd Led TV ler hakkında bilginiz bizden fazla size danışmak istedim.İstediğim TV özellikleri 102cm 40inç ekran Divx mkv codec destekleyen DTS ses çıkışı olan ve 5+1 ses çıkışı olan Full Hd 1920*1080p , 24p sinema modu,ortalama 20000:1 kontrast 5-6 ms tekpike süresi olan, USB çıkışı olan 100 hz,eğer varsa piyasada şuan beyaz kasa LCD TV almak istiyorum bana önericek bu özelliklere yakın bir model varmı ben SONY KDL-40NX700 modelini araştırdım LED TV bu ama açıkcası fiyatıda biraz fazla geldi 2.300 tl. Yardımlarınız için teşşekür ederim.
 
Beyaz TV almanızı hiç önermem hem fiyat olarak çok yüksek fiyat istiyorlar hem de bir kaç yıl sonra rengi kaçıyor, evinize uymamaya başlıyor.

LED TV'lerde Mega kontrast vardır yani kontrastı ölçülemeyecek kadar yüksektir. O bakımdan LED TV'lerin kontrast gibi bir derdi yoktur.

Sony DTS desteği vermiyor. Eğer başka bir marka düşünürseniz farklı markalarda da gayet güzel ve fiyatı uygun TV ler bulunabilir.

Seçtiğiniz SONY KDL-40NX700 modeli güzel bir model ve aldığınızda gayet memnun kalırsınız ancak bir miktar daha kendinizi zorlarsanız enerji tasarruflu ve daha yüksek özellikli SONY KDL-40EX715 LED TV'yi öneririm.

Wireless özelliği ile internete de bağlanabiliyorsunuz.

İnternetten almayı düşünürseniz İstanbul bilişimin sitesinden bakabilirsiniz.

SONY BRAVIA KDL-40EX715 LED TV Fiyatı En Ucuz Uygun Televizyon Modelleri İndirimli Taksitli Kampanyaları Fiyatları Servis

Satış sonrası destek bakımından daha sağlam bir yerden almak isterseniz Teknosa veya Vatan'dan da araştırabilirsiniz.
 
Samsung 40C6000 aldım hoş bir ay sonra çalındı ama yine aynısından aldım gayet memnun kaldım iyi günler.
 
ben de samsung 40 D 8000 almayı düşünüyorum. bunun özellikleri hakkında bilgisi olan var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,007
Mesajlar
922,451
Kullanıcılar
451,218
Son üye
emrah asrav

Yeni konular

Geri
Üst