ozaman yüksek akımlı adaptörü bağlayınca modem neden yanmış olabilir ? voltaj aynıydı sadece akımı 2-3 kat fazlaydı galiba.. yanlış söylüyosunuz demiyorum. sadece elimdeki modemin neden yandığını anlamaya çalışıyorum ışıklar bi geldi... sonra sonsuza kadar gitti
ozaman yüksek akımlı adaptörü bağlayınca modem neden yanmış olabilir ? voltaj aynıydı sadece akımı 2-3 kat fazlaydı galiba.. yanlış söylüyosunuz demiyorum. sadece elimdeki modemin neden yandığını anlamaya çalışıyorum ışıklar bi geldi... sonra sonsuza kadar gitti
Değerli Arkadaşım;
1) İsterse modem adaptörü normal akımın 10-20 katı yüksek akımlı olsun modem bu nedenle yanmadı.
2)Bağladığınız adaptörün voltajı o an için pik değeri çok yükselmiş olabilir.
3) Şebeke kaynaklı arıza harmonikler, anlık ani gerilim yükselmesi/dalgalanması olabilir.
4) Kafan karışmasın evimizdeki prizlerde 220V gerilim var standart değil mi? Ancak bu gerilimin maksimum değeri 311V şimdi pek kullanılmayan akkor flamanlı(adi) ampuller anahtardan aç kapa yaparken; bir kaç yıl patlamazda 311v değerini (milisaniyelik değişmlerde) yakaladığımız an patlar?
5) Kısaca ölçmediğimiz , kulanmadığımız için yok diyemeyiz. Şebekede pek çok parametreler var, elbette cihazlarda da, sonun sonucu eşyanında bir ömrü var.
dc sürücüye ac vermişsin umarım zarar görmemiştir, dc- dc ile çalışır ac ise ac ile azıcık dikkat ediniz @silvestir ustanın dediği gibi çıkışı doğrultunuz hatta bir tane de 18 volt kondastör takınız daha sağlıklı olur, çıkışınız da dalgalanma olmaz