ampere göre Kondansatör

aponal

Üye
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
223
Puanları
1
Yaş
46
ampere göre Kondansatör bağlamak istediğimizde bunu nası yapıcaz

mesela 10 amper ceken motora kac kilovar kondansatör bağlamak gerek
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
"Amper hesabına göre kondansatör bağlama" dediğiniz olay, ekmeği kiloyla almaya benzer. Her ekmeğin kaç gram geldiğini bilirseniz "kilo ile" ekmek alabilirsiniz. Yani motorunuzun gücünü ve cosfi'sini bilmelisiniz.
 
10 amper motor yaklaşık 5 kw, güç demekdir. Kw basına 3 de bır kondansatör baglanırdı , bu hesaba göre 3,5- 4 kVAR kondansatör yeterlıdır ama, motorun boşda veya yükde çalışmasına göre bu rakam değişebilir..
 
özür dilerim anlayamadım kwın üçte biri olarak biliyodum ben 5 kw ın üçte biri 4 kvarmı?heralde siz dalgınlıkla ampere göre yazdınız
 
motora bağlayacak kondansatör paralel konumda olduğundan motorun gerilimi kondansatör gerilimidir..

dolayısıyla motorun max gücüne göre kondansatörün gücünü hesapla.. gerilim değerine böldüğün zaman kondansatör akımını bulabilirsin...

hatırladğım kadarıyla motorun cosfi değerini de hesaba katıyordun
 
Arkadaşlar,
Çok özür dılerım, ilk mesajı gece 01 de yazdım, fikrim ikle zikrim bırbırıne uymmaıs, ancak sabah aklım basıma geldi, düzelteyım dedım, ama sıteye gıremedım.
Sabah maillerıme bakarkende, burda değerli yorumlarını okudugumuz Sn ETHEM GÜNER beyden bır mail aldım. Orda çeşitli hesaplama ve tablolara yer vermiş. Tablolardan biriside, motorlara baglanacak kondansatör gücü ile ilgili idi. Orda, 5,5 kw. motor için yük ve devir sayısına göre, 2, 2,2, 2,5 kVAR kondansatöe güçlerı tavsıye edılıyor. Bende, 3 de bır dediğimde 1,5 ıla 2, arası dıyeceğime yanlıs yazmıısm. Ama doğru yolda birleşdik sanırım. Yanlışlığım için tekrar özür dılerım..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,435
Mesajlar
926,730
Kullanıcılar
451,989
Son üye
mehmetm23

Yeni konular

Geri
Üst