Ampermetre Yapımı

Mahirryldz

Üye
İyi Günler . Ben 4 kademeli (0-0.25/0,25-0,5/0,5-0,75-1)A ANALOG ampermetre yaPacağım fakat hiç bir bilgim yardımcı olur musunuz?

Ac mi DC mi amper ölçmek istiyorsunuz bu değerlere bakılırsa dc gibi ama yinede sormak istedim.

Ayrıca elinizde bu projeniz için alınmış herhangi bir parça var mı?

DC veya AC olduğu söylenmedi sadece analog ampermetre yapılması söylendi.Bu proje için elimde hiç bir malzeme yok ve neler lazım onlarıda bilmiyorum.

Merhaba.Size kolay bir ipucu da vereyim: Eski tipteki analog (İbreli) göstergeli avometrelerdeki amper ölçme kademesini çok iyi inceleyin,bu amper kademe geçişlerinde hangi değerde dirençler hangi kademelerde nasıl bulunuyor? Bozuk veya doğru çalışmayan analog eski bir avometrenin sağlam kalan göstergesini bu projede direk kullanabilirsiniz.Örneğin paralel bağlı (Şönt) dirençle akü şarjında 15-20 amperin geçmesi bile sağlam kalmış analog göstergelerle gözlenebilir.Biraz araştırma yaparak ve ohm kanununa göre ampermetre bobinini yakmayacak şiddette geçecek bir akımın direnç değerini iyice hesaplayıp projenizi buna göre detaylandırmanız da lazım.Kolay gelsin.

benim bu ampermetreyi yapmam için malzeme listesi ve çizim verebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…