ampermetre

harf

Üye
aşadaki ampermetrelerin hangisine komitatör bağlanır
kontak çıkışı nedir nereye bağlanır teşekkürler şimdiden
ampermetre voltametre ve komitatör birbirine nasıl bağlanma şeması varmı

IMG0726A.jpg

IMG0725A.jpg

IMG0727A.jpg

Benzer soruyu daha önce de sormuştun herhalde ama ampermetreye Voltmetre komutatörü bağlanmaz ,hem niye bağlamak istiyorsun anlayamadım...Ya da soruyu mu yanlış anlıyorum..
Sorun şu ise ; AMpermetre ve Voltmetre yi aynı komutatör ile bağlantı yapabilirmiyim ,Hayır yapamazsın....
Kontak çıkışı ayarlanan alt ve üst sınır akımları dışındaki akımlarda kontak çıkışı verir... Örneğin bir 10 kVAR kondansatörün akımını ölçüyoruz ayarladık minumum 10 Amper maksimum 16 A bu sınırın dışına çıkar ise kontak kapanır... İstersen bir flaşör sirene bağlantı yapabilirsin...

Benzer soruyu daha önce de sormuştun herhalde ama ampermetreye Voltmetre komutatörü bağlanmaz ,hem niye bağlamak istiyorsun anlayamadım...Ya da soruyu mu yanlış anlıyorum..
Sorun şu ise ; AMpermetre ve Voltmetre yi aynı komutatör ile bağlantı yapabilirmiyim ,Hayır yapamazsın....
Kontak çıkışı ayarlanan alt ve üst sınır akımları dışındaki akımlarda kontak çıkışı verir... Örneğin bir 10 kVAR kondansatörün akımını ölçüyoruz ayarladık minumum 10 Amper maksimum 16 A bu sınırın dışına çıkar ise kontak kapanır... İstersen bir flaşör sirene bağlantı yapabilirsin...

ben daha önce apmermetre ve voltametre komitatörü aynıdır
diye duydum.yanlış bilgi edinmeyim diye soruyorum
normalde multimetre kullanıyoruz fakat ampermetre ve voltametre
nasıl bağlanır onu merak ediyorum panoda 3 ampermetre 1 voltametre var
ampermetreler sabit voltametre komitatör üzerindemi geçiyor komitatörün görevi 3 fazı ayrı ayrı tek bir voltametre üzerindemi ölçüm yapar misalinde
bir panoya 1 ampermetre 1 voltametre ve 2 tane komitatör olurmu yapacağımdan deyil öğrenmek açısından ilgilendiyiniz için sağolun

Son düzenleme:
Ampermetreler için "Voltmetre komutatörü" değilde Kaynak makinaları komutatörü gibi S2 ucu sabit (zaten köprülenip toprak barasına bağlanır) 3 kademeli olarak bağlanabilir... Ama pratikte pano dizaynında kllanılmaz ,ama biz labaratuvarda deney amaçlı kullanırız bu tip bağlantıyı... Ama bunu "voltmetre komutatörü" olarak denemedik , olmazda sanırım çünkü ampermetre sisteminde Akım trafo sekonder uçlarının Şöntlenme Problemi ortaya çıkar...
Şekile bakınız...

Ekli dosyalar

• şönt problemi.jpg
    şönt problemi.jpg
    34.5 KB · Görüntüleme: 47
arkadaşım ampermetre ile voltmetre komütatörü nasıl aynı olsun, ampermetreden geçen 5 10 amper bir voltmetre icin cok büyük bir değerdir ve bir akım trafosunun çıkış direnci bir voltmetreden yapilirsa (binlerce ohm) ampermetre zortlar (acık devre birakmak gibidir) cok zit şeyler kanimca....

akım trafolarının uçlarını boşta bırakmanız söz konusu olu bu durumda akım trafolarınız zarar görür. komitatör bağalamak istiyorsanız ölçüm yapmadığınız akım trafosu uçlarını kısa devre yapmanız gerekir.

Forum istatistikleri

Konular
129,724
Kullanıcılar
452,442
Son üye
nimander

Yeni konular

Geri