Ana şalter ve dağıtım şalteri ısınma sorunu

Siz bu ölçülen akım değerlerini pano tipi bir ampermetreden okuyorsanız ve sisteminizde @Mr_YAMYAM üstadın belirttiği gibi harmonikler fink atıyorsa sağlıklı bir analiz ve okuma yapmış olamazsınız . True RMS bir pens ampermetre ile ölçüm yapmayı deneyin bence .

Temas direnci için şalter giriş çıkışlarını voltmetreyle ölçtüm 220V giriş 219.9/220V arası çıkış ölçüyorum. Diğerleri de 219.9 giriş çıkış 219.8 çıkıyor yani hepsinde ortalama fark böyle 0,1V / 0,05V değişiyor.
Temas direnci, doğrudan şalter uçlarına bağlanan kablolara dokunmak suretiyle yapılsa daha sağlıklı olurdu.
0.1V için güç faktörünü ölçelim.
Şalterden geçen akım 500A minumum ise P=VXI=0.1X500=50W olacaktır.
Yani kabaca ölçümlenen bu şalterde 50W lık bir güç düşümü bulunuyor ki bu güç o şalteri ısıtmaya yeter.
3 Faz için her bir fazda 50W düşerse toplamda 150W lık ısı meydna gelecek demektir..

Siz bu ölçülen akım değerlerini pano tipi bir ampermetreden okuyorsanız ve sisteminizde @Mr_YAMYAM üstadın belirttiği gibi harmonikler fink atıyorsa sağlıklı bir analiz ve okuma yapmış olamazsınız . True RMS bir pens ampermetre ile ölçüm yapmayı deneyin bence .
Akımları UPS ekranından görüyoruz.

Forum istatistikleri

Konular
130,338
Kullanıcılar
453,630
Son üye
fevo53

Yeni konular

Geri