rambetiko
Üye

arkadaşlar merhaba. ev elektrik sistemi çok eski öncelikle bunu belirtmek istiyorum. 30 yılı geçmiştir muhtemelen. B25a ana sigorta, ev içinde 3 tane 25a 1 tane 16a sigorta mevcut. resimlerde gözükmektedir. kabloların kesitlerini, kablo türlerini bilmiyorum. yarın elektrikçiye soracağım.
TOMPD-63LW akıllı cihaz aldım. asıl niyetim harcanan elektriği ölçmek ve mümkün ise diğer korumaları sağlamak
olabildiğince internette, yapay zekada, youtube videolarından bilgi almaya çalıştım. 25 amper 5500kw destekliyor. evde 2 farklı prizde takılı olan mining pcler 2,5 kw/saat olarak güç harcamakta. bunun yanında 12000btu klima, ara sıra kullanılan fırın, kombi, hafta sonları kullanılan ütü, tv, 250-600w çeken başka pc, ampul vs mevcut.
günün belli saatlerinde bahsedilen cihazların birkaç tanesi aynı anda çalıştığında elektrik hatları için sıkıntı olmaz mı? elektrikçiye sorduğumda yeni binalarda bile 25a sigorta takıldığını çalışmasında sorun olmayacağını söyledi. ben de hesaplamalara baktığımda sıkıntı yaratabileceği izlenimi oluştu. misal klima + ütü + mining pcler birlikte çalıştığında çok rahat 5000w değerini geçecektir.
sizce neler yapılmalı? ana sigorta ve iç sigortaların değiştirilmesi gerekiyorsa ne olmalı? ana sigortayı 32a veya 40a yapmak gerekir mi? 25a daki ve prizlerdeki kablo kesitleri 2.5 ise değişiklik yapmaya gerek var mıdır?
şimdiden teşekkür ederim