2006 yılı Anadolu teknik lisesi mezunuyum. Liseye başladığım zamanda 1 yıl hazırlık (ingilizce) 4 yıl okuma şartı vardı. 4. yılı isteğe bağlı okuyabiliyordunuz. Ben 4. yılıda okudum. Diplomamda öğrenim sürem 4 yıl olarak yazıyor. 4. yılı okuduğum için okul iş yeri açma belgeside düzenledi. Geçenlerde mesleki eğitim merkezine gittim. Elektrik tesisat ve pano monitörlüğü için ustalık belgesi almak istediğimi söylediğimde müdür yardımcısı bana bir madde okudu ve 4 yıllık senin gibi mezunların böyle bir hakkı yok dedi. Diplomamda direk Elektrik tesisat ve pano monitörlüğü mezunu yazması gerekiyormuş. 3 yıllık öğrenim görenler için böyle bir durum yok onlar alabiliyorlar. Ben 4 yıllık elektrik mezunu olduğum için bana alamayacağımı söyledi. Diplomanı denklik yaptırabilirsin ama fark derslerini nereden bulayım diyerek beni başından savdı açıkcası. Şimdi değerli form üyelerine soruyorum suçum liseyi sonuna kadar okuyup bitirmek mi? Bu durumda olan var mı olanlar varsa beni bilgilendirirse sevinirim. Meslek dallarının resminide atıcam. Amacım bu meslek dalları ile ilgili çalışırken elimde bir ustalık belgesinin olması. Herhangi bir yasal prosedür ile karşılaştığımda bir belge ortaya koymak. Aşağıdaki resimde bulunan elektrik elektronik teknolojisi bölümündeki diğer meslek dallarınında ustalık belgesini almak istiyorum.