anahtarlarda kontak geometrisi

epcim

Üye
Katılım
5 Mar 2010
Mesajlar
32
Puanları
1
anahtar kontaklarının kısa devre olduğunda birbirine yapışmasını engellemek için şekillerinde nasıl bir değişiklik yapılmalı? ilgilenenlerin bildiği gibi kontakların uçlarında ya gümüş sıvama (%90 gümüş %10 nikel) yada bakır perçin üzerine aynı şekilde gümüş kaplama oluyor. yarı iki daire şeklinde ki bu kontakların birbirlerinin üzerinde sadece bir noktada birleştiğinide düşünürsek en iyi arkın iletilmesi için gerekli şeklin bu olup olmadığı konusunda sizlerden fikir almak istiyorum. şimdiden fikirleriniz için teşekkür ediyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İki yarı daire şeklindeki kontaklar düşük akımlı rölelerde var. Kontaktörlerde kontak yüzey alanının akan akımı geçirebilmesi için geniş olması gerekir. Diğer türlü akmak isteyen akım kontakları birbirine yapıştırır.
 
ozaman temas alanını genişletmemiz gerekiyor diyorsunuz. peki normal şartlarda çalışırken yüzeyin bu şekilde geniş olması bir problem yaratırmı?
 
Anahtarlarında akım taşıma kapasitesi var.kaliteli uygun anahtar seçildiğinde kontak yapışması zor ihtimal.
büyük güçlü kontaktörlerde ark söndürücüler var.ne kadar görevlerini yaptığı tartışılır..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…