Anakart power bağlantısı hakkında.

Merhaba

Bu tip küçük bir ana karta ihtiyacım. Fakat bu kartı resimde işaretlediğim power soketinden (klasik bilgisayar power supply ile) değil de, laptop adaptörü gibi bir adaptörle çalıştırmak istiyorum. Sonuçta 12v ile çalışıyor ama resimdeki bağlantı yerinde bir sürü - (eksi) ve + bağlantı noktası var. Düşündüğüm gibi bir şey yapılabilir mi? Yada bu işi yapan dönüştürücü vs var mıdır? Teşekkürler.

1740992126336.png

Thin Client bilgisayar anakartı edinme yollarına bakınız. Sadece 12 volt yada sadece 19 volt ile çalışanları var.

Sizin dediğiniz şekilde olmaz. Resimdeki anakart soketine 12, 5, 3.3 ve -12 volt giriyor. Bu voltajlar anakartın farklı bölümlerini besliyorlar.

Son düzenleme:
Shuttle mini pc kullanıyorum.

adaptör bağlantısı 19 volt 2.1 amper. Size ne lazım anlamadım ama sadece anakart lazım ise bu tür bir mini pc anakartı alabilir kullanabilirsiniz.

Bu pc fansız çalışan bir model. Ses yok. Orta halli işlerde yada multimedya için kullanılabilir. Ben memnunum.

Besleme soketi ve adaptör resmi de ekledim. Yaklaşık 1 karış boyda. Yakında metre yoktu bende elimi ölçüt olarak koydum. İkinci not elim standartlardan küçüktür.

20250303_232934.jpg

20250303_232949.jpg
20250303_233020.jpg

Aynen benim bahsettiiğim de sayın @serkan_48 kullandığı tarzda bir pc. Genelde iş yerlerinde network üzerinden servere bağlı olarak çalışırlar ama bireysel de kullanılabilir. Maliye bakanlığında yıllarca Acer nitro serisi ile başlayıp en son HP T5000 serisi ile bitirdik. Çok güçlü pcler değildir, günlük multimedya ve ofis işlerini halledebilirler. Hurdacılarda bile fazlasıyla bulunabilir.

Son düzenleme:
Yani yer sorunu olduğu için minimum alet edavat ile işi götürmeye çalışıyorum. bu bahsedilen mini pcler mantıklı görünüyor. bunların 2.el olayını bir araştırayım uygun fiyatlı bir ürün işimi görebilir. Teşekkürler.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri