Anakarta ARGB LED neon takma

Merhaba masama döşemek için ARGB neon LED şerit almak istiyorum " bknz " ve bu ürünü kasamın kontrolcüsüne şu ara kablo ile bağlamayı düşünüyorum ama anakartımın ARGB LED için desteklediği maksimum voltaj 5V diye geçiyor ama istediğim ürün 12v

1. Bu ürünü direk takıp çalıştırabilir miyim, çalıştırırsam anakarta zarar verir miyim (arada ARGB kontrolcü var kasadan bağımsız ve hayır kontrolcü 12v desteklemiyor oda 3v)

2. Bu ürünü 12v ile çalıştırmak için ne yapmalıyım nette birkaç yere bakınca şöyle kabaca çizilmiş 2 tane şema buldum burada yapılanı uygulayabilir miyim, terchim güç bağlantısının kasadan bağımsız olması

3. ARGB neon LED şerit ile normal ARGB LED şerit arasında bir fark olur mu masamın dış taraflarına yapıştırmayı düşünüyorum

2.resimdeki bağlantı tipi aklıma daha çok yatıyor o şekil yaparsam verim alabilir miyim yanıtlarsanız sevinirim

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-12-09 160705.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-09 160705.png
    137.6 KB · Görüntüleme: 5
  • Başlıksız 3.jpg
    Başlıksız 3.jpg
    34.7 KB · Görüntüleme: 4
Masana döşeyeceksen anakart ile işin yok anakarta sadece anakart için üretilmiş ledlerden takabilirsin böyle gaydırıgubbak devrelerle olmaz.

Masan için adreslenebilir (her led bağımsız) istiyorsun galiba bunun için ayrı güç kaynağı ve kontrolcü almalısın set halinde satılanlar var. Senin paylaştığın ürünü tak çalıştır kullanabilirsin ama anakarta bağlayamazsın.

Masana döşeyeceksen anakart ile işin yok anakarta sadece anakart için üretilmiş ledlerden takabilirsin böyle gaydırıgubbak devrelerle olmaz.

Masan için adreslenebilir (her led bağımsız) istiyorsun galiba bunun için ayrı güç kaynağı ve kontrolcü almalısın set halinde satılanlar var. Senin paylaştığın ürünü tak çalıştır kullanabilirsin ama anakarta bağlayamazsın.
Masama döşeyeceğim ledleride anakartımdaki programla kullanmak istiyorum yok mu bi çözüm

Wifi üzerinden kontrol edilebilenler var onları deneyin. Renklerini mi seçmek istiyorsunuz animasyonunu mu anlamadım ama kumanda ile yapamayağınız bir şey yok.

Olur diye düşünüyorum, sorumluluk size ait.
GND'ler birleşik olduktan sonra, bir kaç ayrıntı var:
* Led içinde gömülü kontrolcüler sizin anakart ile uyumlu mu?
* Data pini gerilim seviyesi 5V için uyumlu mu?

Bunu almadan once deneme amaçlı, bir kaç adet led bulmaya çalışın ve onu deneyin. Başarılı olursanız devam edersiniz. Zira bu ledlerin içinde epey fazla çeşit kontrolcü bulunmakta. Hatta bazıları direkt usb den çalışıyor.

Forum istatistikleri

Konular
130,051
Kullanıcılar
453,029
Son üye
efe26

Yeni konular

Geri