analog verileri okuma

by_elektro

Üye
Katılım
22 Eyl 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
36
analog input output verileri nasıl okunur biliyorum. Algoritmalarımıda yazdım ama bir yerden sonra tıkandım. Çıkamadım sistemin içinden. Biraz daha kafa yormam lazım sanırım. Tşkler herkese :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
nerede tıkandığınızı yazarsanız yardımcı olabilirim...
 
Çalıştığım şirkette bir sisteme S7-300 de kontrolünün sağlanacağı program yazmam istendi. Süreç şu şekilde. İki silo var burdan katı (kum gibi düşünülebillir) madde bantlar ile geliyor. mekanik sistem sayesinde banddaki katı aynı miktarda geliyor.Ürün miktarını bant motorlarının hızı ile ayarkıyoruz. ASM ları FC ile kontrol ediyoruz. Motorlar 1500 dev/dak. bu iki silodan gelen madde kantar olan başka bir bantta birleşiyor.kantar ölçtüğü bilgiye göre fc ye analog girişinden bantı hızlandırıp yada yavaşlatıyor.Kantarda loodcell kullanılmış. Gelen katı maddenin %40 kadarda 8inch lik boru ile depodan sıvı gelmesi için ayarlı vanaya bilgi gönderilecek. Aynı zamanda akışkanın miktarını ölçen debimetremiz var.yani %60 katı madde %40 sını değirmende birleşecek. ve değirmenin önüne taşmasın diyede bir seviye algılayıcısı yerleştirilmiş. eğer belirlenen seviyeyi geçerse tüm sistemi durduruyor. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Üniw. den yeni mezunum. Sistemde bu kadar analog veri olması beni boğdu. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Arkadaşlar şunu söylemeyi unuttum. Max devirde silolardan gelen katı miktarı 1500ton/h tır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,757
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst