Arçelik 10124d çamaşır makinesi elektrik gelmiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cptmfs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cptmfs

Üye
Ustalarım Selamun Aleyküm,

Arçelik 10124d çamaşır makinesi çalışırken birden durmuş ve elektrik gelmiyor priz sağlam başka prizde de denedim ordada çalışmıyor (aynı prizde kurutma makinesi çalışıyor denedim). Sigorta atmadı.
Kabloda ezilme yıpranma görünmüyor.
Yanık kokusuna yok.
Garantiside dolmuş.
Neleri kontrol edebilirim? Biraz el işçiliğim var lehim vesaire yapabilirim.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Ustalarım bi 10 dk fişi prizden çekip tekrar takınca çalıştı makine programı başlattım bi süre gözledim suyu aldı sorun yok gibiydi ama bi 3 5 dk sonra tekrar durmuş yine elektrik yok start almıyor prizden çektim taktım yine almıyor. Sanırım birşeyler ısınınca gücü kesiyor.

Bir kez daha 10 dk bekleyip çalıştırınca resimlere yaptım tüm modlar sorunsuz çalıştı kısa programda deneme yapayım dedim 3 dk çalışıp yine kesti gücü

Son düzenleme:
Aleyküm selam!
Herhangi bir enerji olduğuna dair işaret yoksa, fiş kablosu girişine kadar sökülüp kontrol edilmeli. Sorun görünmüyorsa, kart girişinden itibaren sökülüp önce gözle sonra ölçerek tespit edilmeli.
Teşekkürler mesajımı düzenledim kurumsal mesajlaşmadan kalma alışkanlıkla selam demişim.
İnsanın kimyasını bozuyor bu kurumsal şirketler :)

Birkaç test daha yapıp bi üstte mesajda açıkladım bunları göz önüne alınca farklı bir ihtimal geliyormu aklınıza. Yarın multimetre ile testleride yapacağım inşallah.

Ustalarım, kartı söktüm entegre devresi u1 olanda bir bacağından elektrik geçmiyor. Ve etrafında kararmalar mevcut sorun bunda gibi görünüyor. Bunun aynı kodlu alıp değiştirsem diyorum varmıdır öneriniz?
45985.webp

Ekli dosyalar

• 20260607_181001.webp
    20260607_181001.webp
    104.5 KB · Görüntüleme: 13
  • 20260607_181007.webp
    20260607_181007.webp
    92.1 KB · Görüntüleme: 13

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar