arçelik 2200 markalı camasır makınesı sıkmaya geçmiyor

1919FB

Üye
Katılım
16 Kas 2012
Mesajlar
21
Puanları
1
arçelik 2200 markalı camasır makınesı camasırları yıkıyor ama sıkmaya gecmıyor neden olabılır bı yardımcı olun
 
Suyunu boşaltıyormu suyunu boşaltmassa sıkma yapmaz.suyunu boşatmıyorsa pompa ve filitresini kontrol ediniz.suyunu boşalttığı halde sıkmaya girmiyor ise motor kömürleri bitmiştir.
 
Kömürü biten motor yıkama da yapamaz ki ustam sıkma yapsın?Pompa-motorunu, filtre, hortumları sıkışma ve tıkanıklık kontrolü yapın.
 
Abim bazen komurler bitmek uzre olduqda yikama yapar amma sikma yapmaz..Boyle ola bilir..

Kömürü biten motor yıkama da yapamaz ki ustam sıkma yapsın?Pompa-motorunu, filtre, hortumları sıkışma ve tıkanıklık kontrolü yapın.
 
program cihazından kaynaklanabilir hafif çevirince sıkmaya geçiyorsa belli olur aynı makineden bende de var nadiren takılıyor hafif çevirince devam.
 
Elnur arkadaş çok doğru demiş bazen sıkmada çekilen akım yıkamaya göre çok yüksek olduğundan bitik kömürlerde iyi basmayınca genelde yıkama oluyor fakat sıkma kalkışına geçmiyor motor burda makinenin suyu boşaltıp boşaltmadığına göre hareket edilmeli.suyu boşaltıyorsa büyük ihtimal kömür çünkü bunca yıllık makinenin kömür bitirme ihtimali çok yüksek
 
Abim, ustam uzmanlığınızı bilemem polemik yapmak da istemiyorum, iyi güzel de ana motor ile popa mortorunu ben mi karıştırıyorum poma motorunda kömür mü var? hadi var dediniz pompayı ana motor mu kontrol ediyor?
 
Abim, ustam uzmanlığınızı bilemem polemik yapmak da istemiyorum, iyi güzel de ana motor ile popa mortorunu ben mi karıştırıyorum poma motorunda kömür mü var? hadi var dediniz pompayı ana motor mu kontrol ediyor?

Y[FONT=&amp]ı[/FONT]kama -S[FONT=&amp]ı[/FONT]kma Motoru

Çamaşır makinelerinde bir fazlı yardımcı sargılı asenkron ya da AC seri (üniversal)
motor kullanılmaktadır. Makinede kullanılan motor bir fazlı yardımcı sargılı ise bunlar çift
sargılı olmaktadır. Statorda bulunan çift sargı iki ayrı kutup sayısının meydana gelmesini
sağlamaktadır. Motorlarda iki sargı bulunur. Bunlardan biri, yıkama sargısı diğeri de sıkma
sargısıdır. Bilindiği gibi bir elektrikli motorda kutup sayısının 2 olması dakikadaki devir
sayısını 3000 d/dak, 4 olması 1500 d/dak, yapmaktadır.

Çamaşır makinesi yıkama işlemini yaparken çok kutuplu birinci sargılardan akım
geçer ve rotor yavaş döner. Sıkma işlemi anında ise iki kutuplu ikinci sargılardan akım geçer
ve rotor hızlı döner.

Pompa Motoru

AC 220 Volt, 85–125 W güce sahip küçük boyutlu motordur. Görevi kazan içindeki
kirli suyu dışarı atmaktır. Makine yıkama ve durulama programları sonunda ve sıkma işlemi
yaparken program cihazından aldığı sinyal ile pompa motoru devreye girer.

Alıntıdır.Kaynak:

http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/elektrik/moduller/camasirmakinalari.pdf

Merhaba.Sn.by lent;çamaşır makinelerinde yer alan ana motor çift sargılıdır,yani yıkama ve kurutma sargıları (Yıkamada daha düşük devirle döner,kurutmada ise sargının kutup sayısı,empedansı azaltılıp,şebekeden daha fazla akım çekilip yüksek devirle dönmesi sağlanır,Elektronik olarak pic yazılım programıyla hafızada kayıtlı veya elektromekanik kontaklı bir beyin yardımıyla.Bu da daha yüksek akımların çekilmesi demek olup,kömürleri daha çok zorlayacaktır.) birbirinden farklıdır.

Pompa motorunda ise kömür (Fırça) çoğunlukla da bulunmaz,tek fazlı gölge kutuplu veya yardımcı kutuplu, (Yardımcı sargısı bulunmayan) basit yapılı bir asenkron motor kullanılır.(85-125 watt.lık) Kolay gelsin.
 
Sn. Binbaşı anlattıklarınıza harfiyen katılıyorum parçaları da tanıyorum çalışma,boyut, şekil ustaların/arkadaşların verdikleri cevaplar beni şaşırttı ve konu saptı kömür bitmes sö konusu olsa narmal yıkama esnasında da kendini belli eder hadi arkadaş bahsetmeyi unuttu sıkma yaptırmadan da progam anahtarıyla direk pompayı çalıştırabiliriz.
lakin dediğim gibi amacım polemik değil ne yazarlarsa cevap vermeyeceğim saygılarımla.
 
sn by lent bunda şaşırcak bir durum yok kimsenin amacıda polemik yapmak değil zaten,sadece bilgi ve tecrübe paylaşarak yardımcı olmak.yıkamasını doğru yaparak suyu boşaltmış fakat kömür yüzünden sıkma için kalkışa geçememiş birçok makineyle karşılaştım.bunun nedeni çekilen akım miktarındaki artış ve kömürlerin yeterince iyi temas etmeyişidir.ayrıca kimse pompa motorunda kömür olduğunu söylemedi.sadece pompa motorundan ötürü makine suyu boşaltmazsa sıkma yapmıyabilir eğer boşaltıyorsa motor kömürü olabilir dendi tabi bunlar bizim sadece tahminlerimizdir forumdaki hiç kimse kesin ölçüm ve gözlem yapmadan arızayı bilemez arıza hakkında yardımcı olmak amcıyla sadece tahmin yürütebilir herkese iyi forumlar...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Mesajlar
930,608
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri
Üst