prstko
Üye
herkese hayırlı akşamlar,arçelik 4300 makinesi enerji verildiginde motor dönmüyordu program anahtarı ilerliyor fakat motoru döndürmüyordu,hız kontrol kartını değiştirdim çıkma başka bir kart taktım sıkmaya aldıgımda çokdaha yüksek bir devirde sıkma yaptı ama taktıgım kart soketi M N çıkışları aynı ama entegre direnç diyot vs parçaları daha farklıydı,şimdi bir makine daha var arçelik modeli silinmiş ama 4300 le aynı çelik kazan oda fakat 4300kazanın üstünde taş var onda yok ,aynı EC4813 beyni var herşeyi aynı onunda arızası şu enerji verildiginde sıkma konumunda bir kez saga birkez sola düşük devirde çevirdikten sonra duruyor program şalteri ilerliyor sıkma devrine geçmiyor.4300 ü hiç çevirmeyen o kartı ikinci makinaya takıp sıkmada denedigimde makinayı çok yüksek devirde çalıştırıp sigortayı attırdı.parçacıdan yeni kart aldım ikinci makineye, aldıgım yeni kartta aynı arızayı verdi sıkmada yüksek devire geçemedi,aklımdaki soru işareti şu, parçacıdan aldığım yeni kutusundaki kartlar nekadar güvenilir ve servisten orjinal kartı temin etsem her iki makine içinde sorun düzelirmi.yada başka bir arızasımı vardır bu konuda yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum hayırlı akşamlar