Arçelik 6040 E Bulaşık Makinesi Arızası


Tekrar merhaba, Rezistansa voltaj gelmiyor. Rezinstası söküp dışardan voltaj verdiğimde çalışıyor. Kartı söktüm, kart üzerinde hiçbir deformasyon, soğuk lehim, lehim çatlağı yok, kompenentlerin üzerinde hiçbir yanık, erime, fiziksel bir bozukluk yok, diyotların hepsi sağlam. Rölenin arızalı olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim. Kart dışında başka birşeyin arızalı olma ihtimali varmı? Nelere bakmam gerekir?
 
makinayı çalıştırın ısıtma rölesi bobin uçlarına 12v geliyor mu kontrol ediniz.eğer 12v geliyor ise röleyi değiştiriniz.12v gelmiyorsa kartı değiştiriniz.
 
makinayı çalıştırın ısıtma rölesi bobin uçlarına 12v geliyor mu kontrol ediniz.eğer 12v geliyor ise röleyi değiştiriniz.12v gelmiyorsa kartı değiştiriniz.

Ben yalnış kartı sökmüşüm, panelin ordaki kartı söktüm dediğiniz gibi rölenin bir ucunda lehin felan kalmamış, rölenin bacağıda kısalmış. Yeni röle alacağım, konya sokakta bulurum sanırım Nais JS1-5V AJS1319 röle. Şimdilik idareden tekrar lehimledim.

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Beni çok büyük sıkıntıdan kurtardınız
 
estafurullah kardeş her zaman yardım için buradayız.rölenin yenisini bulamaz isen ara beni orijinal nais röle göndereyim.ankarada bulabileceğin adres:
Necatibey Mahallesi Firuzağa Sokak No:5 Ulus / Ankara
Telefon: 0312 309 52 43
 
merhabalar
arçelik 6040 e bulaşık makinem sürekli çalışıp duruyordu.(eletrik gelip gidiyor gibi) buradan aldığım bilgilerle test yıkaması yaptırdı. ayrıca resetlemekte istiyorum. bunu nasıl yaparım? pc düğmesini 8 konumuna getirin diye bir şema buldum internetten ama benim makine 4 program olduğu için 8 konumu yok pc düğmesinde makinem 2004 model bu arada. teşekkürler
 
merhabalar
arçelik 6040 e bulaşık makinem sürekli çalışıp duruyordu.sizin arızaya benzer şekilde. (eletrik gelip gidiyor gibi) buradan aldığım bilgilerle test yıkaması yaptırdı. ayrıca resetlemekte istiyorum. bunu nasıl yaparım? pc düğmesini 8 konumuna getirin diye bir şema buldum internetten ama benim makine 4 program olduğu için 8 konumu yok pc düğmesinde makinem 2004 model bu arada. teşekkürler
 
üründe su kaçağı var. taşma swici açıyor. su kaçağını tespit etmek incelemek gerekiyor. düğme 4 e kadar ancak çevirerek saymaya devam edin.
 
Arçelik 604 OE bizim makineda kendi kendine su alıyor fakat yıkamaya geçmiyor ve programdan programa geçmiyor yardımcı olursanız çok sevinirim
 


Acaba bunun rölesini nasıl kontrol edeceğim, çalışıp çalışmadığını? Avometre ile mor kabloların olduğu sokete bakacağım galiba ama hangi değerleri almam gerekiyor?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…