ayhanbaba
Üye
Merhaba.. Arçelik 6050 M bulaşık makinemiz var. Çalıştırdığımız zaman su almıyor..DINNNN diye bir ses geliyor öylece bekliyor. Ben biraz araştırdım içine su dökünce 5-6 lt çalışma yapıp yapmadığına bakılması gerekir diyenler vardı. O şekilde deneme yaptım makine 5 lt su koyunca normal çalışıyor. Yıkıyor , duruluyor programı sonlandırıyor ve bulaşıklarda çok güzel yıkanıyor. Ancak su koymazsak kendisi su almıyor.. Dün akşam su filtrelerini temizledim.Arkada su giriş hortumunu söktüm.. Tekrar deneme yaptım ilk önce su aldı fakat boşalttıktan sonra tekrar durulama suyunu almadı.. Yani 1 kereye mahsus su alımı yaptı.. Bu durumda makine de hangi parça arızalı ? ventil mi arızalı yoksa başka bir sorun mu var.. yardımcı olursanız çok memnun olurum. Ventili makineyi yan yatırmadan sökmek mümkün değil altta vidalar var. O yüzden sökmedim.. Birde makineyi böyle biz manuel olarak su koyarak çalıştırmaya devam etsek bu zarar verir mi ? Netice de su koyuyoruz ama makine yine su almak için zorlanmış oluyor mu ?
Yeni konu açma gereği hissettim çünkü modellere göre farklı arızalar olabilir diye düşünüyorum. Bu model için böyle bir arıza forumda bulamadım.
Yeni konu açma gereği hissettim çünkü modellere göre farklı arızalar olabilir diye düşünüyorum. Bu model için böyle bir arıza forumda bulamadım.