Arçelik 8/24 SJ çamaşır makinesi durulama yapmıyor ve DE uyarısı veriyor

Herkese hayırlı forumlar.
Arçelik 8/24 SJ çamaşır makinesi, normal şekilde ön yıkama ve yıkama yapıyor.
Ama Durulama aşamasında takılı kalıyor.Durulama ve Sıkma aşamasına bir türlü geçmedi. En son DE uyarısı verdi. Makine durulama ve sıkma moduna gelince, gırrrrrrr diye bi ses çıkıyor ama ortada bir hareket yok.
Çamaşırları aşama aşama boşalttım. Fakat sonuç hala aynı. Ne yapmalıyım? Şuan yeni bir makine alabilecek gücüm de yok.

WhatsApp Image 2025-07-31 at 12.23.09.webp

Değerli ustalarım daha iyi bilirler lakin durulama motoru çalışma esnasında gırrr diye bir ses çıkarıyorsa ya rulmanlarında problem olabilir ya da kayışla ilgili bir sorun olabilir

Hatan De değil (kapı kilidi hata kodu karşılığıdır)

Kazandaki suyu yeterince tahliye etmediği için prosestat bir miktar su algılıyor ve OE hatası veriyor.

Sağ alt köşede tahliye kapağı bulunuyor; açıp temizle.

Aynı hatayı alırsan makinenin tüm bağlantılarını söküp geriye doğru yatır.

Tahliye pompası ile kazana bağlı siyah kauçuk körüğü kelepçesinden çıkartıp temizle.
durulama motoru çalışma esnasında gırrr diye bir ses çıkarıyorsa ya rulmanlarında problem olabilir ya da kayışla ilgili bir sorun olabilir

Durulama motoru diye bir parça yoktur; dolayısı ile rulmanı ve kayışı da yoktur.

Selametle.

Pompa filtresini temizlemeniz lazım makinenin sağ alt köşesinde bi kapak bulunuyor oradan suyu tahliye edip filtrenin içerisini temizlemeniz lazım. Tahmin ettiğinizden çok su gelebilir dikkatli olun etraf batmasın.
Hatan De değil (kapı kilidi hata kodu karşılığıdır)

Kazandaki suyu yeterince tahliye etmediği için prosestat bir miktar su algılıyor ve OE hatası veriyor.

Sağ alt köşede tahliye kapağı bulunuyor; açıp temizle.

Aynı hatayı alırsan makinenin tüm bağlantılarını söküp geriye doğru yatır.

Tahliye pompası ile kazana bağlı siyah kauçuk körüğü kelepçesinden çıkartıp temizle.

Durulama motoru diye bir parça yoktur; dolayısı ile rulmanı ve kayışı da yoktur.

Selametle.
Ön filtreyi temizledim. Fakat durum hala devam ediyor. Filtrenin ağları yırtılmış. Ddediğiniz gibi makineyi yatırıp bir de körüğünü temizleyeceğim. Teşekkürler. O olmaz ne olabilir peki? Çünkü yıkama normal çalışıyor. Durulama başlangıcına gelince uzun bir ''gıırrrrrrrr'' sesi geldikten sonra durup alarm veriyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Siyah kelepçenin içi bu şekilde deterjanlı su dolu

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-08-10 at 14.11.04.webp
    WhatsApp Image 2025-08-10 at 14.11.04.webp
    58.9 KB · Görüntüleme: 15
Siyah kelepçenin içi bu şekilde deterjanlı su dolu
Burası üst su alma detarjan kabı, burada bir arıza olmaz. Makinenin altında da aynı bu şekilde kazandan çıkan büyük bir kauçuk hortum vardır o hortumun içinde top vardır o topun bulunduğu kısımda çorap tarzı kıyafet parçalarını tutarak, gidere pompaya ulaşmasını engeller.

Gırrrr deyip suyu boşatmıyorsa sağ alttaki küçük delikten gider pompasının pervanelerinin dönmesini engelleyen parçaları var mı bakmanız lazım. Parça yoksa gider pompası dönüyor mu ona bakmanız lazım. Dönüyorsa suyu yine boşaltmıyorsa o toplu kauçuk hortumu o zaman sökeceksiniz.

makinenin nerdeyse tüm herşeyini söktüm ama toplu bir hortuma rastlamadım hocam. Yotubeda görmüştüm ping pong topu gibi birşeydi sanırım. Tahliye pompasını açtım. Hortumlarını ve kendilerini (2 adet motor var) güzelce temizledim. Tahliye pompasına direkt 220 volt verip çalışıp çalışmadığına bakıcam.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri