Arçelik, Beko Çamaşır ve Bulaşık Makinaları Test Programı

upload_2015-12-30_8-14-59.png




upload_2015-12-30_8-15-34.png
 
Arkadaşlar buzdolabı başlığına yazmıştım ama cevap gelmedi. Arçelik orbital buzdolabı E4 hatası vermekte. Yani sensör hatası. Bu sensörler buzdolabında nerede bilen varsa söylesin lütfen. Teşekkürler.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
8e568fab98337035d1ec47ac62a552b9.jpg

Makine bu

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Arçelik 6104 HS model çamaşır makinesi ısıtma yapmıyor. Hitere 220 verdiğim zaman ısıtma yapıyor. Kartın üzerindeki röleyi sökerek kontrol ettim sağlam. Kapı kilidi üzerinden hitere voltaj gidiyor. Hiterin diğer ucundan dönen kablo röleye gelerek devreyi tamamlaması gerekiyor. Ntc'yi kontrol ettim sağlam görünüyor. Testin ısıtma aşamasında hitere voltaj gelmesine rağmen, normal çalıştırma aşamasında gelmiyor. Birde test anında ısıtma kaç dereceye kadar gerçekleşir. Isıtma testindeyken su hiç ısınmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Kanyak hocam kolay gelsin benim beko d 6081 b cam. Makinam calismiyor start butonuna basiyorum ancak isigi yanmiyor kapi svicinde sorun yok kontrol ettim
 
Kanyak hocam kolay gelsin benim beko d 6081 b cam. Makinam calismiyor start butonuna basiyorum ancak isigi yanmiyor kapi svicinde sorun yok kontrol ettim

Merhaba.Buradaki bir arıza takibi şöyle olmalıdır;

1- Panodaki K.K.K.R. ve otomatik sigorta düşmemiş mi? Hayır,eve elektrik geliyor.

2- Prizlere nötr ve faz geliyor mu,prize takılan diğer başka alıcıları ayrıca çalıştırıyor mu? Evet.

3- Makinenin bu enerji kablosu makine girişindeki açma-kapama anahtarına kadar nötr ve fazı aksaksız da iletiyor mu? Evet.

4- Açma-kapama anahtarı bağlantılarında gevşeklik var mı? Hayır,tüm pabuç bağlantıları sıkı geçmiş,gevşek olanı yok.

5- Açma-kapama anahtarını bağlantılarından tam ayırıp ölçtüğünüzde anahtar açıkken (Kontakları kapalıyken) avometreyle ölçümde sıfır omajı tam gösteriyor mu? Evet.

6- Ancak bu son aşamada hayır cevabını verirseniz anahtarı (Tam mekanik tipte ise) yenisiyle değiştiriniz.Buton veya dokunmatik tip ise alttaki pedinin el basıncına göre olan bu hassaslığını (Duyarlılığını) kire ve toza karşı tam kontrol ediniz.Anahtarın çalışmasıyla birlikte çalışma ışığı da paralel yanar,anahtar bozuksa ışık da yanamaz.Kolay gelsin.
 
Merhaba beko d5101b çamaşır makinesi pamuklu 90 derecede çalıştirmaya çalıştığım da durulamadan başlıyor sorun ne olabilir acaba yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,083
Mesajlar
923,107
Kullanıcılar
451,378
Son üye
CalborBenjamin

Yeni konular

Geri
Üst