Arçelik lady 170 bulaşık makinası tuz kutusu

Sayın Alfa Romeo. Cevabın için teşekkür ederim. En yakın zamanda uğrayacağım. Bir de annemin evindeki çamaşır makinesi ile ilgili soru yazmıştım. Cevaplayan olursa sevinirim. Tuz kutusu konuları içinde.
 
Annemin evine termosttatı üstte olan arçelik buzdolabı arızalandığında tanıdığımız tamirciyi çağırdık. problemin termostatta olduğuunu söyledi. Direk bağlayarak buzdolabını çalıştırdı. 20 dk sonra buzdolabının fişini çektik. Ertesi gün sağlam termostat takıldı. Bu olaydan 50 gün sonra annem evdeyken termostatın olduğu yerden yangın çıktı. Yangın söndürüldü. Ancak buzdolabı hurda oldu. Yeni buzdolabı aldık ve eve kaçak akım rolesi taktım. Ancak çamaşır makinesinin takıldığı prizde sadece çamaşır makinesi fişi takılırken biraz oyalanıldığında kaçak akım rolesi elektriği kesiyor. Başka bir elektrikli ev aleti aynı prizde sorun çıkartmıyor. Çamaşır makinesinin kablo ve fişini değiştirdim. Ancak sorun aynı. Sorum çamaşır makinesindeki sorun ne olabilir? Ayrıca buzdolabının 50 gün sonra kül olmasının sebebi nedir? Buzdolabının prizi ve kabloları ile motorunda sorun yok. Yangın üstten termostattan çıkmış.


mesajınızda sorduğunuz ilk sorunun cevabını vermek gerekirse çamaşır makinasında bir kaçak var gibi görünüyor makinanın tüm kompenenetlerini kontrol etmelisiniz eğer bir kısadevre yoksa son çare kaliteli bir kaçak akım rölesi tavsiye ederim
sorunuzun 2. kısmı ise sorunun ciddi olması yüzünden spesifik bir konu ..
burada bunun yanıtını aramak yerine itfaiyenin vereceği rapor ve ilinizde bulunan bir teknik üniversite ye başvurarak cihazınızın incelenmesi sonucunda alacağınız yanıt daha keskin ve net olacaktır...
taktir edersinizki buradaki katılımcılar çeşitli öğrenimleri ve mesleki bilgilerini kendi bildikleri doğruları paylaşmak isteyenlerden oluşmaktadır.. ve böylebir ciddi konuda da teknik olarak yeterli olmaktan da öte uzmanlığa sahip bir katılımcının da olduğunu sanmıyorum..
kaldıki inceleme gözlemleme araştırma olmadan sadece anlattıklarınız ile bir yorum yapmakbu konuda bana etik olarak ters gelmektedir
saygılar
 
cankaya gelipde bana sormamanız sizin kaybınız.
beyinci ali usta nerde deseniz herkez tarif eder.
bana ulaşırsan size tuz kabını verebilirim :)

Yeni tipi takmak istersende aynı şekilde takabilirsin sadece ince hortumu iptal edmelisiniz. servisten temin edebileceginiz uzun hortumu takmanız yeterli.

Hocam sizden aldığım bulaşık makinesi tuz kutusunu başarılı bir şekilde takıp makineyi çalıştırdım. Hiç bir sorun yok. Teşekkür ederim
 
ARÇELİK 3460 LADY BULAŞIK MAKİNESİNİN TUZ VE PARLATICI BİTTİĞİNİ GÖSTEREN LAMBALAR YANMIYOR. mAKİNENİN ÖN KAPAĞINI SÖKÜP BU İKİ LAMBAYI ÇIKARTTIM. YENİLERİ NEREDEN TAMİN EDİLİR. BUNLARIN GİRİŞLERİ 220V MU? GİRİŞ SONRASI DİRENÇ VAR. TUZ LAMBASI TAMAMEN SİYAHLAŞMIŞ. PARLATICI LAMBASI NORMAL GÖZÜKÜYOR. BUNLARA PRİZE TAKILAN BİR KABLO UCU İLE TEST EDİLİRSE ARIZALI OLUP OLMADIĞI ANLAŞILIR MI? PARLATICI KUTUSUNUN YIKAMA ESNASINDA MAKİNEYE HİÇ PARLATICI VERMEME GİBİ ARIZASI VAR MI? FİNİSH İN EN SON ÇIKARDIĞI BULAŞIK MAKİNESİ TUZU KALIN KALIN. MAKİNE İÇİN İNCE TUZ MU ALMALI( ESKİDEN FİNİSHİN TUZU BÖYLE İDİ.) bULAŞIK MAKİNESİ ÜST PERVANE SÖKÜLMÜYOR. pERVENEDE TIKANIKLIK YA DA DÖNMEME NASIL TEST EDİLEBİLİR?

Parlatıcı kutusunun yıkama esnasında makineye hiç parlatıcı vermeme gibi arızası var mı?
Parlatıcı kutusu nasıl değiştiriliyor?
Finish in en son çıkardığı bulaşık makinesi tuzu kalın kalın. Makine için ince tuz mu almalı( eskiden finishin tuzu böyle idi.) bu kalın tuz tuz kutusunu tıkayıp tuz bitince lamba yanmama arızası mı yapıyor?

Arçelik 3460 lady bulaşık makinesi tuz uyarı lambası yanmıyor. Bugün değiştirmiş olduğum tuz kutusunu tekrar söküp iyice yıkayıp tekrar taktım. Içinde 1 gr tuz yok. Uyarı lambası yanmıyor. Uyarı lambası patlak değil. Bulaşık makinesi tuz kutusunda biri içinden geçen tuzu analiz eden parça, diğeri tuz kutusu üzerine takılı 2 soketin girdiği parça . Son bahsettiğim parçanın 1 soketi kontrol kalemini yakıyor. Diğeri yakmıyor. Tuzu analiz eden parçaya kontrol kalemini yakacak enerji gelmiyor. Arızanın hangi parçada olduğunu söyleyebilirmisiniz? Ayrıca 1 önceki mesajımı da okuyup cevaplandırırsanız sevinirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tuz kutusu üzerindeki tuz gösterge şalterinin uçlarını söküp birleştirin. şayet yanıyor ise o şalter arızalı. yine yanmıyor ise kablo arızası vardır. bahsettiğiniz tuzdan dolayı sıkıntı çıkmaz. çıkarsa da tuzu hemen koyduğunuz zaman bir kaç yıkama yaptıkdan sonra söner. parlatıcı / deterjan kutusu değiştirile bilir. önce ön duvarı sökmeniz gerekiyor. arkadan bi inceleyin önce yapabileceğiniz bir iş mi. program cihazı ile deterjan kutusu arasındaki hareket iletme parçalarını sökmeniz gerekiyor. daha sonra 8 yerden tırnak ile kapağa sabitlenmiş durumda. her tırnağı açıp birer birer çay kaşığının sap tarafını sıkıştırın. tüm tırnakları açtıkdan sonra uzun bi alet ile yavaşça içeri doğru çekmeceyi ittirin. bu malzeme uzun olsun ki eliniz saç kapakdan uzun dursun. deterjan kutusunu tutan saç tırnaklar çok keskindir. elinizi bile parçalar çk dikkatli olun
 
Kanyak' a verdiği bilgiler için teşekkür ederim. Tuz kutusu şalterini verdiği bilgiler doğrultusunda deneyeceğim

Kanyak adlı kişiye tekrar teşekkür ederim. Tuz gösterge şalteri arızalı imiş. Yenisini mi almak lazım? Tamir edilen bir şeymi? Yenisi ucuz mudur? Bu parçaya takılan iki soket rastgele takılabilir mi? Enerji gelen soketin takılacağı yer beli mi?

Bir de bulaşık makinesinin üst kolu yıkama esnasınnda dönüyor mu? Nasıl anlarız?

BİR ÖNCEKİ MESAJA CEVAP ALAMADIM. YARDIMLARINIZ LÜTFEN
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
parçayı servisden 2 tl karşılığında temin edebilirsiniz. ismi tuz gösterge şalteri. uçların artısı eksisi yok. rasgele bağlayın. üst pervanenin dönüp dönmediğini de kontrol edebilirsiniz. kapağı açıp belirli bir yerde sabitleyin pervaneyi. kapatıp 1-2 sn sonra tekrar açın. aynı yerde duruyor ise dönmüyordur yer değiştirmiş ise dönüyordur
 
Sayın kanyak. Cevaplarınız çok aydınlatıcı. Tekrar teşekkür ederim. Işime çok yaradı
 
arkaşlar benim makinenin programlama şalteri gitti buna bir yazılım hazırladım. fakat ne zaman ve nekadar süre rejenarasyon valfini açık tutayım ve yıkama fazlarının süreleri hakkında bilgisi olan varmı. ilginize tesekkürler.
 
arkaşlar benim makinenin programlama şalteri gitti buna bir yazılım hazırladım. fakat ne zaman ve nekadar süre rejenarasyon valfini açık tutayım ve yıkama fazlarının süreleri hakkında bilgisi olan varmı. ilginize tesekkürler.
makinanızın markası ve kapasitesi nedir.kapasiteye uygun süre eklemelisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,067
Mesajlar
922,971
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst