Araç şarj için kablolama yardımı.

kadirmania

Üye
Herkese iyi akşamlar.

Elektrikli aracımı şarj etmek için balkonuma trifaze hat çekmeyi düşünüyorum.
Bir kaç elektrikciyle görüştüm. Kimisi olur dedi kimisi olmaz dedi. O yuzden bu işle uğraşan ustalarımdan da bilgi almak istedim.

Evime 3 faz giriyor.
Evimin balkonunda 220 volt priz var. Ben bu priz hattına evdeki sigorta kutusundan 2.5 mm lik kablo ile diğer 2 fazıda getirip 380 yapmak istiyorum. Elektrik anlaşma gücüm 8kw. Ben aracı şarj ederken maximum 7kw ile şarj edecem.
Kablo uzunluğu 15 metre kadar olacak.
7 kW şarj için 2.5 Luk kablo yeterli olur mu.
Balkona ekstradan kaçak akım ve 16 amper sigorta koycam.

Son düzenleme:
Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse, diğer tüm düğmeler de yanlış iliklenir.

Konusunda uzman işten anlayan yetkili elektrikci bulmanız .

Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse, diğer tüm düğmeler de yanlış iliklenir.

Konusunda uzman işten anlayan yetkili elektrikci bulmanız .
Elektrikciler farklı konustuklar için buraya yazma gereksinimi duydum. Bu işi yapan kişilerin bir kaçı olur bir kaçı olmaz dedi. Yaşadığım yer ilçe olduğu için sadece araç şarj cihazı işiyle uğraşan yok.

@rsimsek usta siz bu işleri bilirsiniz. sizin de elektrikliniz vardı.
@paskomya usta, ne diyeyim. Konuyu gördüm de biraz görmezden gelmiştim.;) Bu şarjlı işi çok çok eski olmasa da, forumda bolca konuşulmuş.

Bugün sözleşme gücü 8 kw olsa da, ben 3x2.5mm² 20 mt antigron kablo ile 3.7kw monofaze şarj cihazı ile Togg'u balkondan garaja uzatarak şarj ediyordum, yarın daha yüksek güç ihtiyacı olabilir. O sebeple 5x6mm² kablo çekilmeli.
Mevcut ihtiyaç için 5x4mm² de iş görür. Bina topraklaması sağlam olmalı. Ayrı bir sigorta ve 30mA kaçak akım rölesi de iyi olur.

@paskomya usta, ne diyeyim. Konuyu gördüm de biraz görmezden gelmiştim.;) Bu şarjlı işi çok çok eski olmasa da, forumda bolca konuşulmuş.

Bugün sözleşme gücü 8 kw olsa da, ben 3x2.5mm² 20 mt antigron kablo ile 3.7kw monofaze şarj cihazı ile Togg'u balkondan garaja uzatarak şarj ediyordum, yarın daha yüksek güç ihtiyacı olabilir. O sebeple 5x6mm² kablo çekilmeli.
Mevcut ihtiyaç için 5x4mm² de iş görür. Bina topraklaması sağlam olmalı. Ayrı bir sigorta ve 30mA kaçak akım rölesi de iyi olur.
işte bu kadar ustam. demek ki neymiş 3x2,5 yemez, yer de sağlıklı olmaz. işin garantisi 5x6 mış.

Anladim ustam. Verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Kabloyu sıva altı götürmek istediğim için 2.5mm kablo işimi görse iyi olacaktı. Başka bi formül düşünmek lazım.

Sadece kafama takılan kısım siz monofaz kullanarak tek fazdan yaklaşık 3.5 kW enerji cekmissiniz. Bende trifaze kullanarak max 7 kW enerji çekmek istiyorum. Faz başına yaklaşık 2.5kw 11 amper enerji cekecem. Yani faz başına sizin kullandığınız sistemden daha az enerji çekmiş olmuyormuyum. Ya da bilmediğim bı hesaplama yolu mu var.
Bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın.
Eğer ki 2.5mm kabloyla trifaze işi olmazsa, monofaz 2.5luk kabloyla 3.5 kW ile şarj edecem.

güzel insan, siz kafanızda zaten 1788119191806.webpsisteminizi kurmuşsunuz, güle güle kullanın. sanırım böyle bir alet için sisteminiz uygundur.

güzel insan, siz kafanızda zaten Ekli dosyayı görüntüle 123373sisteminizi kurmuşsunuz, güle güle kullanın. sanırım böyle bir alet için sisteminiz uygundur.
Evet usta kafamda 2 sistem kurdum gibi. Sadece kafama yatmayan bir kısım var. Elektrikcilere sordum ama cevap bulamadım. Burada işini çok iyi olan ustalarimiz olduğundan belki soruma yanıt alabilirim diye bir soru sordum.

Kablonun akım/güç taşıma kapasitesine göre trifazede 5x2.5mm² de yeterli demek istemiştim zaten. Yarın daha fazla güç çekmek isterseniz diye 5x6mm² dedim.

Ayrıca kolay diye düşündüğünüz prizlerden fazların çekilmesi de, çekilecek güce göre hiç sağlıklı olmaz! Tek bir borudan da o kadar sayıdaki kabloyu çekmek imkansızdır.

Aslında sayaçtan varsa garaja ya da bina girişine bu prizi çekmek daha uygun olabilir. Bu durumda bina sakinlerinin veya yönetiminin itiraz etmemesi gerekir.

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,253
Son üye
Süleymanezell

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri