Araba alternatorleri

voltajı yükseltmek den kast ettiğiniz 220 volt mu elde etmek istiyorsunuz hedefiniz nedir . 48 voltluk akü grubunu şarj etmek için 50 ve üzeri voltaj ihtiyacınız mı var . amaç ve gereksinimleriniz tam olarak nedir. son olarak evet sarımları değişirseniz yüksek voltaj elde edersiniz ancak akım düşecektir. aynı gücü farklı formatta elde edersiniz diyebiliriz. rotor tahrik sisteminde değişiklik yapmanız da gerekir. sadece sargı değişikliği ile çözmek için regülatör sistemine ayrı bir sargı çıkışı oluşturmanız lazım. bu kadar uğraşa değer mi ? bir örnek , elektrikli bisikletlerin tekerinde ki fırçasız dc motor 3 lü diyot grubu ile dc ye çevirin düşük devirde bile 35 40 volt gibi rakamları alırsınız.
 
tamam baba çözelim bir tane rüzgar mühendisi çağırın raporu alın raporu gönderin değerlendirelim.
 
Ülkece fizibilite denen şeye itibarımız yoktur aşağıdan yukarıya kadar . Önce tesis kurar sonra niye çalışmaz diye düşünürüz .
E tesisi yapın gelip bakalım rüzgarı sonra ölçtürürüz rüzgar yokmuş deriz sonra tesisi taşımak için yeni bir yer bakarız .
 
yok bu işe metorolojiciler bakmıyor . coğrafyacılar bakıyor şimdi size gereksiz ölesine laf olsun küp dolsun deye bir kaç bilgi vereyim bari rüzgarla uğraşacak arkadaşlar olurda konu yazarda bunu görürde bellimi olur araştırma gereği duyarmı gibidsinden saçma bir varsayamıa dayandırarak .
türkiyede rüzgar rejiminin çoğu çöküntü ovalarından oluşan bir şeydir .. temelde rüzgar dediğimiz olay iki basıncın yrer değiştirmeye birbirini etkilemesiyle oluşan bir olaydır . bu basınçta sıcaklık farklarından oluşur ... konumuz bu değil bizi ilgilendiren kısmı rejim dediğimiz rüzgarın sürekliliği . bunu sağlayan nedir ? bunu sağlayan coğrafi pozisyon . rüzgarın sürekli akması için kendine bir kanal bulması lazım bukanalı nereden buluyor iki dağın arasından ne bilim bir dağda geçitten bir tünelden olduğu zaman burada sürekli rüzgar rejiminden bahsedebiliriz..türkiyede bu durum çöküntü ovaları sayesinde oluşur aslında görünce anlayamayaız ama tirkiyenin fiziki haritasına bakarsak türkiyede rüzgarların çöküntü ovalarında olduğunu görürüz depremlerinde çöküntü ovalarında olduğunu görürüz türkiyenin en son kırılan fayının ovalarının tümü çöküntü ovasıdır . belli yani orası fayım kenarı . nese konu bu değil . çöküntü ovasının oluşması sonucunda orada rüzgar rejimi belirir türkiyede ana buyuk olarak buna 3 bölgede karşılaşırız marmara akdeniz ve iç anadolu .. çöküntü ovalarının koridorundan ve iklim kenarından geçen rüzgarlar bu kanallardn yıl boyunca rüzgar esmesine sebep olur .... en güçlü rüzgar türkiyede sanıyorum çanakkalede bulunuyor belkide bu kadar güzel bir ilin havası bu kadar temiz bir ilin bu kadar bakir bırakılmasının ve truzimcilerce parça pinçik edilmeyişinin sebebi budur .. balkanlardan gelen basınç sitemlari marmarada karşılaştığında bmarmaradan güneye şiddetli bir rüzgar rejimi oluşturur . başka 2. büyük çöküntü ovası amik ovasıdır burdan fasa kadar hatta maraştan başlatıp fay hattı boyunca yılda 365 gün boyunca rüzgar eser aynı durum kırşehir içinde geçerlidir nevşehirden başlayıp kızılırmak havzasının oluşturduğu kanaldan samsuna çarşambaya kadar sürekli bir rüzgaerejimi vardır karadenize doğru bu havzanın daralması samsunda zaman zaman rüzgarın çoğalmasına şidetlenmesine sebep olur ... son olarak menderes ovasıda gediz ovalarıda aynı durumdadırlar ...
burda bahsedilen rüzgar rejimi 20 metre ve yükseği olan rüzgarlardır . standartta enerji için 10 metre ve yukarısı ölçülür. ama gerçek verim için 20 metre ölçülür ..
bu hava değişimleri oluştuğu zaman eğer rüzgar sanki denizden geliyormuş gibi hissederiz ama üst katmanda yüksek hava basıncının hareketi bunun tam zıtııdır ..
bunlarında konumuzla hiç bir alakası olmayıp ilanen duyurulur .
peki ben bu konuyu çokmu biliyorum? tabikide hayır hiç bilmiyorum .. hemde hiç?
peki neden yazıyorum ?
geçen arkadaşlarla bir iki kadehin belini kıralım dedik bir kamyonda para verdik bir tane rüzgar mühendisi vardı rüzgar mühendisi ne iş yapar deye sorma gafletinde bulunduk . adam hayatımızı esir aldı . o kadar da paramız çöp oldu .. artık o kafyala aklımda bunlar kalmış yalan yada doğru bilmem araştırın siz.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,643
Mesajlar
940,034
Kullanıcılar
454,214
Son üye
onurbh678
Geri
Üst