Aramızda elektrikli küçük ev aletleri servisi var mı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 07Osman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

07Osman

Üye
Merhabalar,

Yaklaşık 12-13 yıllık Philips HD4667/20 ketıl var. Termostatı bozuldu 3-4 ay önce, bir süredir manuel olarak kullanıyoruz. Yetkili servise sordum eski bir model olduğu için parça tedariği yok dediler. Online olarak satılan şekli birebir benzemeyen bir sürü termostat var. Uyumu konusunda emin olsam alacağım, uymazsa iade falan uğraşmak biraz zor, kargoların haftada bir geldiğini düşünürsek. O yüzden bu işler ile uğraşan bir üyemiz varsa illaki bizden daha fazla ürün gördüğü için bir fikir verebilir.

İlk resim ürünün kendisi. Açma kapama kolu arkada altta şeffaf aşağı yukarı hareket ediyor. Tutma kolunun üzerindeki parça sadece kapağı açma için kullanılan yaylı bir tetik.

İkinci resim piyasadaki üniversal tarz ürün.

Üçüncü resim ürünün alttan resmi.

Tek takıldığım konu üçüncü resimdeki o şeffaf açma kapama mandalının tırnakları/pimleri tüm üniversal termostatlara uyum sağlar mı? Birde orjinal ürün rezistans uçlarına puntalanmış, soketli değil, onu bir şekilde halledebilirim. dediğim gibi açma kapama mandalı uyum sağlar mı?

Ekli dosyalar

• philips-hd-4667.webp
    philips-hd-4667.webp
    14.4 KB · Görüntüleme: 22
  • 110000378301665.webp
    110000378301665.webp
    9.2 KB · Görüntüleme: 22
  • WhatsApp Image 2025-04-07 at 14.04.23.webp
    WhatsApp Image 2025-04-07 at 14.04.23.webp
    167 KB · Görüntüleme: 22
@mezya eln ustamız, beyaz eşya servisidir ama konu ile bilgisi var mıdır bilmiyorum.
birde konuyu iki kere açmışsın, mükerrer olanı kaldırır mısınız lütfen.

Bende bazen böyle ketly tamir ediyorum ortadaki yedek parçası bulunmadığı için veya açma kapama tırnakları kırıldığı zaman bulamazsam kablolu sistem yapiyorum üsteki termostat düğmesi varsa onunla kullanıyorum yoksa direk bağlayıp fiste aç Kapa şeklinde kullanılıyor ...aynı yedek parça olmazsa sıkıntılı ...bende bu tekniği killarca kullanan komşum var ve kendi evimde banyoda yedekte su ısıtmada kullanilan kablolu bir ketly var... Eğer ortadaki büyük karti bulamazsan bu üst termostati kablolu kullananbilirsin

Bende bugün böyle bir çaycı yaptım.makine işlem görmüş ve açma kapama yedek parçası bulunmadığı için devreye girmiyordu 2 ci fotoda işaretli yerde tırnak vardı düğmeyi indirince devreye giriyordu çaycı ısı sabitleme moduna geçiyordu ve bu kırmızı yerdeki tırnağı kırdım ve çalışmaya devam ediyor tırnak kırık olduğu için devamlı kaynatma modda çalışıyor. bu islem yedek parça bulunmadığı zaman yapılacak işlemdir.bu çaycılarda rezistanssin sicak tutma patladığı zaman çöp olma ihtimali var onun icinde onu devreden çıkarıp 2000w veya 1500w bağlayıp kullanmaya devam edilir

Ekli dosyalar

• IMG_20250407_174340.webp
    IMG_20250407_174340.webp
    201.3 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20250407_175240.webp
    IMG_20250407_175240.webp
    152.3 KB · Görüntüleme: 15
Merhabalar,

Yaklaşık 12-13 yıllık Philips HD4667/20 ketıl var. Termostatı bozuldu 3-4 ay önce, bir süredir manuel olarak kullanıyoruz. Yetkili servise sordum eski bir model olduğu için parça tedariği yok dediler. Online olarak satılan şekli birebir benzemeyen bir sürü termostat var. Uyumu konusunda emin olsam alacağım, uymazsa iade falan uğraşmak biraz zor, kargoların haftada bir geldiğini düşünürsek. O yüzden bu işler ile uğraşan bir üyemiz varsa illaki bizden daha fazla ürün gördüğü için bir fikir verebilir.

İlk resim ürünün kendisi. Açma kapama kolu arkada altta şeffaf aşağı yukarı hareket ediyor. Tutma kolunun üzerindeki parça sadece kapağı açma için kullanılan yaylı bir tetik.

İkinci resim piyasadaki üniversal tarz ürün.

Üçüncü resim ürünün alttan resmi.

Tek takıldığım konu üçüncü resimdeki o şeffaf açma kapama mandalının tırnakları/pimleri tüm üniversal termostatlara uyum sağlar mı? Birde orjinal ürün rezistans uçlarına puntalanmış, soketli değil, onu bir şekilde halledebilirim. dediğim gibi açma kapama mandalı uyum sağlar mı?
Birebir aynısı olmadığı sürece muadili sıfır dahi olsa uymayacaktır.

Tamir etmek adına ek, kısa devre, yapıştırma gibi işlemler sağlıklı ve ''güvenli'' değildir.

Orijinaline baktım ve bulunmuyor.

Bende bazen böyle ketly tamir ediyorum ortadaki yedek parçası bulunmadığı için veya açma kapama tırnakları kırıldığı zaman bulamazsam kablolu sistem yapiyorum üsteki termostat düğmesi varsa onunla kullanıyorum yoksa direk bağlayıp fiste aç Kapa şeklinde kullanılıyor ...aynı yedek parça olmazsa sıkıntılı ...bende bu tekniği killarca kullanan komşum var ve kendi evimde banyoda yedekte su ısıtmada kullanilan kablolu bir ketly var... Eğer ortadaki büyük karti bulamazsan bu üst termostati kablolu kullananbilirsin
Kablolu olmasına gerek yok, termostatın aç kapa anahtarı çalışıyor zaten. Sadece su kaynayınca otomatik kapanması çalışmıyor. Sanırım şu bi metal denen parça görevini yerine getirmiyor. (resimde de belli zaten oldukça paslanmış) Şu anda manuel aç kapa olarak kullanıyorum.

Üstte termostat yok, mesajımda belirtmiştim. "Tutma kolunun üzerindeki parça sadece kapağı açma için kullanılan yaylı bir tetik."

Güncelleme,
Arkadaşlar dün akşam öncelikle termostata zarar vermeden üzerindeki paslı bi-metal parçayı zorda olsa çıkardım. Hiç üniversal parçalara benzemiyor ortasında 1,5mm delik olan (bulunduğu yerde plastik bir mile giriyor) pul gibi bir parça. Başka bir hurda su ısıtıcıdan elde ettiğim ilk resimdeki bi-metal parçayı orjinali gibi ortasından delerek termostata yerleştirdim.

Büyük ümitlerle çalıştırdım tık bile demedi, özellikle kulak verdim o bi-metal parçaların buhar ile ısınınca verdikleri çınn sesi gelmedi.

Sonra orjinal bi-metal parçayı pas sökücü ve ince zımpara ile bir güzel temizledim, yerine taktım.

BİNGO.... Çalıştı, iki üç deneme yaptım artık termostatım otomatik atıyor. Sanırım sorun pas nedeniyle bi-metal parça ısıyı tam algılayıp genleşemiyordu. Problemin kaynağı belli oldu, o parça pastan çürüyene kadar temizle temizle kullan :)

Ekli dosyalar

• bimetal.webp
    bimetal.webp
    8.3 KB · Görüntüleme: 7
  • WhatsApp Image 2025-04-07 at 14.04.23.webp
    WhatsApp Image 2025-04-07 at 14.04.23.webp
    165 KB · Görüntüleme: 7
Güncelleme,
Arkadaşlar dün akşam öncelikle termostata zarar vermeden üzerindeki paslı bi-metal parçayı zorda olsa çıkardım. Hiç üniversal parçalara benzemiyor ortasında 1,5mm delik olan (bulunduğu yerde plastik bir mile giriyor) pul gibi bir parça. Başka bir hurda su ısıtıcıdan elde ettiğim ilk resimdeki bi-metal parçayı orjinali gibi ortasından delerek termostata yerleştirdim.

Büyük ümitlerle çalıştırdım tık bile demedi, özellikle kulak verdim o bi-metal parçaların buhar ile ısınınca verdikleri çınn sesi gelmedi.

Sonra orjinal bi-metal parçayı pas sökücü ve ince zımpara ile bir güzel temizledim, yerine taktım.

BİNGO.... Çalıştı, iki üç deneme yaptım artık termostatım otomatik atıyor. Sanırım sorun pas nedeniyle bi-metal parça ısıyı tam algılayıp genleşemiyordu. Problemin kaynağı belli oldu, o parça pastan çürüyene kadar temizle temizle kullan :)
Çevrenizde hurdacı felan varsa onlarda bulunan bir parçadır varsa bi dolaşın

Forum istatistikleri

Konular
133,423
Kullanıcılar
459,419
Son üye
tasarimcitonton

Yeni konular

Geri