Arcelik 3300 kurutma sirasinda ses

scx4100

Üye
Katılım
30 Mar 2013
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
51
Emektar Arcelik 3300 model makinam kurutma sirasinda 2 kez kutt diye ses cikariyor. Ses cok rahatsiz edici, makinani ustune koydugum cakmagi dusurerek kirilmasina neden oldu kendileri :) Yikama sirasinda herhangi bir ses yok. Sanki dusuk devirden yuksek devire gecerken yapiyor gibi.....Forumda biraz baktim ancak emin olamadim. Elektronik teknisyeniyim. Elim yatkindir. Sizce sorun nedir ? Ustalarimdan yardim bekliyorum

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Makinenin altındaki ayaklardaki ayarsızlıktan (Düz beton veya fayans zemine göre eşit olarak da terazisi alınmayıp,zemine eşit basmamasından dolayı ) veya en kötü ihtimalle de tamburu içten kasaya bağlı taşıyıcı (askı) yaylarından veya amortisörlerinden birinde veya birkaçındaki bir bozulmadan olabilir bu söylediğiniz durum,Arçelik 2200'de de bu konu başıma geldiği için tecrübe sahibiyim biraz.İlk durumun telafisi oldukça da kolaydır,ayaktaki dönen bu kontra somuna uygun açık bir anahtarla da giderilebilir bu sorun,nsipeten basittir bu işlem.

Ancak bu sorun teraziye alınmış olduğu halde yine de düzelmezse,işte o zaman ya makinedeki bu tamburu taşıyan askı yaylarından,ya da amortisörlerden direkt olarak da şüphelenmeniz de gerekecektir.Askı yayları deforme olmayıp da yerinden de hiç çıkmamışsa,bütün amortisörleri söküp çıkararak,belirli bir mesafede uçtaki bağalntı uçlarından bir miktar çekip uzattıktan sonra,hepsinin de ayni mesafede kalacak şekilde,yani yeniden eski boyuna geri dönmesini de tek tek inceleyip görmeniz lazımdır.Bir tanesi çekilip ya da basılıp da eski orijinal boyuna hiç dönmüyorsa,onda içsel bir bozulma da var demektir.Bozuk olanı elinizde 3300 mak.parçası satan yedek parçacıya birlikte götürüp yenisini satın alıp değişmeniz de gerekecektir.2-3 tanesi bozuksa eğer,takım halinde (5 parçalık set) satın alıp komplesini de değiştirin ki kafanız bu konuda böylece çok rahat da olabilsin.Kolay gelsin.
 
Yanitiniz icin cok tesekkur ederim. :) ust kapagi cikararak camasir yikadim. Kutt ses kesildi. Kurutma baslangicinda kazan ust kapaga carpiyor :). Ses kaynagi belli oldu. Kazani ustte 2 tane yay tutuyor. Makinenin arka kapagini actim. Altta 2 adet amortisoru de soktum. Her ikisi de anladigim kadari ile bozuk. Yenilerini alip deneyecegim :) Amortisor icin onerebileceginiz marka var mi ?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Son düzenleme:
piyasada an-sa var onu kullanacaksın.orjinal ise aksistem marka fiyatları 5-10tl arasında
 
An sa aldim. Cifti 10 tl :) Destegini esirgemeyen ustalarima can i gonulden tesekkur ederim . Sayenizde ekonomik yoldan sorunu cozmus oldum :)

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst