HasanKöksoy
Üye
Sanıyorum sorun çözülmedi, ben olsam ne yapardım diye düşünüyorum. Önce Arduino'nun sağlam olduğunu, seçtiğiniz haberleşme hızında ( örneğin baud rate : 115200 veya daha düşük) bilgisayar ile sağlıklı haberleştiğinden emin olmak için, Arduino'nun üzerindeki LED'i yakıp söndüren bir test programını yükleyip görmek. aşağıdaki gibi;
https://learn.adafruit.com/adafruit-arduino-lesson-1-blink/loading-the-blink-example
Yön ve hız pinleri tanımlarken veya takarken karışıyor olabilir.
Aşağıdaki örnekte tek TB6560 ve motor kullanılmış. Sizin de benzer şekilde sağlam olduğunu düşündüğünüz bir sürücü + motor ile başlamanız sorunun kaynağını bulmaya yardımcı olabilir.
Arduino da ground, 5 ve 2 nolu pinler yön ve hız (direction ve steps) pinleri kullanılıyor.
"Universal Gcode Sender" yazılımının bilgisayara "Java" yükledikten sonra çalıştığını belirtmiş.
Bir g kod dosyası yüklemek yerine aşağıdaki videyodaki gibi bir ekseni manuel hareket ettiğini görmek sorunun çözüldüğünü anlamaya yetebilir;
@Yusuf&CNC sizin gibi insanlara oldum olası hayranlık beslemişimdir. Benim sorunumla benden çok ilgileniyor olmanız inanın beni çok mutlu etti. Sağolun var olun. Sizin gibi insanlar iyiki varlar
Sorunuma gelince. Bugün mesaim yine saat 22:00 da bitti. Gün içerisinde biraz araştırma yapmıştım yabancı sitelerden. Nasıl oldu bilmiyorum, güç kaynağından gelen gndyi arduinoya bağladığım kablo geldi aklıma. Tüm kabloları değiştirmiştim ama değişmeyen tek kablo oydu. O kabloyu değiştirdim ve verdim elektriği. Sorun o kablodaymış. Şimdi motorlar saat gibi çalışıyo. Sıkıntıyı atlattım bari foruma yazayım diye girince sizin cevabınızı gördüm.
Bahsetmiştim kartlardan birisi arızalı sanırım. Bu kartın arızalı olup olmadığını, arızalı ise üzerindeki hangi bileşenin arızalı olduğunu nasıl anlarım. Gözle dikkatli inceledim ama hiç bi emareye rastlamadım.