Ehil bir elektrikçi arkadaşa, kontaktörleri söktürüp, çeneler arasına çok az ince makına yagı damlatın.ek olarak belirtmekte fayda var, kontaktörden gelen ses bir cızırtı vb değil. kontaktör her çekip bıraktığında gelen tak tak sesi geliyor.
Tknsyn arkadaşım, ben önce Yumuşak yolverıcı düşündüm ama, asansör çift devirli ise, "soft starter" iş görmez diye düşündüm. Bu konuda bilgi verilmemeiş malum.Şimdi olayın rengi değişti. Kontaktörlerin çekip bırakırken çıkardığı tak tuk sesi, sessiz kontaktörlerde de tık tık şeklinde oluyor. Belki yeterli olabilir. Belki yeterli olmayada bilir. Tamamen sessizlik istiyorsanız, arkadaşların önerdiği hız kontrol cihazları veya Elektronik statik kontaktörlerden tercih etmelisiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 95178
Cevabınız için teşekkürler hocam, büyük ihtimal dediğiniz gibidir. Açıkçası beni bu konuda çok bilgim yok. Bana asansör sürücüsü dedikleri alet görselde kırmızı ile işaretlediğim alanda bulunuyor. Bu aletin işlevi asansörün saniyede kaç m çıkacağını vb ayarlıyor.Asansör hız sürücüsü dıye, literatürde bir terim yok. Sizin asansör firması elemanlarının size empozze ettiği (kara demirci tabiri) olmalı. Bu cihazlar 1980 li yıllarda piyasaya girdi ve ismi hep "hız kontrol cihazı" dır.
Schneider de sessiz kontaktör varmış ama ne kadar sessiz onu deneyip görmekten başka yolu yok.
https://www.se.com/in/en/faqs/FA381424/
K kodlu olanlar.
https://www.se.com/tr/tr/product-range/666-tesys-k-mini-kontaktörler/?parent-subcategory-id=1510&N=139073696+692766862+3592784137+3192779357+1561519313
Ekli dosyayı görüntüle 96580
Bizim asansör de 2001 model. Revizyonda pano komple değişti fakat kontaktörler yine aynı seviyede ses çıkarıyor olsa da daha çok ve tok ses frenlemeden geliyor. Dolaysıyla panoyu yalıtmak sesi çok fazla azaltmayacak.
Evet 16 Ampere kadar var. 2 adet 9 Amper olan için bu seçenek olabilir. 32 A olanlar içinse:Hocam bizim kontaktörler 32A lik 3 kutuplu 1 ncli kontaktör. bu attığınız linktekiler bize uymuyor diye düşünüyorum. Çünkü bizim amper değerini karşılayan bulunmuyor.
Evet redüktör meselesi. UnutmuşumSürücüsüz ve motorlu olan sadece yük asansörü gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?