Ehil bir elektrikçi arkadaşa, kontaktörleri söktürüp, çeneler arasına çok az ince makına yagı damlatın.ek olarak belirtmekte fayda var, kontaktörden gelen ses bir cızırtı vb değil. kontaktör her çekip bıraktığında gelen tak tak sesi geliyor.
Anlaşılan, siz en ust katda , asansör makıına dairesine yakın oturuyorsunuz.
"biz işin parasında değiliz. Amacımız sorunun kesin çözümünü nokta atışı bulmak. Hız kontrol cihazımız zaten mevcut. Burada ki problem şaun asansör sesi değil, kontaktörlerden gelen ses bilmem okudunuz mu ? Sadece yorum yapmak için yorum yapmayın lütfen."
Her kontaktör, çekıp bırakırken, boyutuna göre ses yapar. Bu, fıtratında var. Kaldıkı mevcut Schenıder marka kontaktörler, en iyisi diyemesemdee, konusunda, sektörde en iyi 3 markadan biridir.
Para konu değilse, taktırın bir hız kontrol cihazı , olsun bitsin..
Hız kontrol cıkahzı var zaten demişsin, o zaman bu kadar kontaktör ne iş yapıyor panoda.??
Tknsyn arkadaşım, ben önce Yumuşak yolverıcı düşündüm ama, asansör çift devirli ise, "soft starter" iş görmez diye düşündüm. Bu konuda bilgi verilmemeiş malum.Şimdi olayın rengi değişti. Kontaktörlerin çekip bırakırken çıkardığı tak tuk sesi, sessiz kontaktörlerde de tık tık şeklinde oluyor. Belki yeterli olabilir. Belki yeterli olmayada bilir. Tamamen sessizlik istiyorsanız, arkadaşların önerdiği hız kontrol cihazları veya Elektronik statik kontaktörlerden tercih etmelisiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 95178
Paraları var madem, Senkron motor ve yolvericisi düşünülebilir. Malum bu sistem çalışan asansörler var. Hem şanzımanada gerek yok, teferruat ve bakım azalır.