Asenkron motor yanması sonucu oluşan sorunlar

emir_3517

Üye
arkadaşlar merhaba. 1600 kva lık trafolu işletmede, 45 kw lık bir asenkron motor yandığı zaman işletmedeki diğer makinaların inverterleri ve soft starterler i zarar görüyor. bunlar bağımsız makinalar. trafonun işletme ve koruma topraklama değerlerini ölçtüğümüzde 1 ohm gibi değer görüyoruz. topraklama değerleride normal görünüyor sizce sorun ne olabilir. yardımcı olursanız sevinirim.

diğer bağımsız makinaların motor sürücüleri inverterlerin beslemeleri bozuluyor.sürücülere 3 faz ve toprak bağlantısı var.

Son düzenleme:
yanan motor yıldız üçgen çalışıyor sürücü ile çalışmıyor.45 kw lık motorların motor korumaları amper değerini düşürdüm ama başka ne yapabiliriz.

yanan motor yıldız üçgen çalışıyor sürücü ile çalışmıyor.45 kw lık motorların motor korumaları amper değerini düşürdüm ama başka ne yapabiliriz.
Bence sebep sonuç ilişkiniz ters olabilir. Besleme geriliminizdeki sıkıntılar yüzünden bütün sistem etkileniyor olabilir.
Hatta size nokta atışı arıza sebebi söyleyim. Dağıtım şirketi size arıza sonucu 2 faz göndermiş. Çok kurban verdik o işten.

Son düzenleme:
faz kesilmesi arızası olma ihtimali olsa diğer ikinci bir trafo daha var 1000 kva lık ordaki makinalara bişey olmuyor.sanki toprağa akması gereken akım (motor gövdeye şase yaptığında yanarken) diğer makinaların üstünden geçiyor gibi. bunlar ana dağıtım panosunda toprak barasına bağlı.

faz kesilmesi arızası olma ihtimali olsa diğer ikinci bir trafo daha var 1000 kva lık ordaki makinalara bişey olmuyor.sanki toprağa akması gereken akım (motor gövdeye şase yaptığında yanarken) diğer makinaların üstünden geçiyor gibi. bunlar ana dağıtım panosunda toprak barasına bağlı.
Her makinanın çalışma halinde olduğunu biliyor musunuz? Bu kurbanlar genelde o anda çalışan gariban işinde gücünde makinalar olur.

olabilir hocam. her görüşe saygılıyım burdaki arkadaşların fikrini almak istedim. kolay bir sorun değil , küçük güçlü motorlar yandığı zaman sorun olmuyor ve 45 kw 37 kw gibi büyük motorlar yandığı zaman o trafoya ait makinaların sürücüleri arızalanıyor.

olabilir hocam. her görüşe saygılıyım burdaki arkadaşların fikrini almak istedim. kolay bir sorun değil , küçük güçlü motorlar yandığı zaman sorun olmuyor ve 45 kw 37 kw gibi büyük motorlar yandığı zaman o trafoya ait makinaların sürücüleri arızalanıyor.
Bu sizde kronik bir sorunsa ilk önce harmonik ölçümü yaptırın bence. Büyük ihtimal harmonik filtreniz yoktur. Çok sayıda inverter sisteminizde varsa harmoniklerin fink atma ihtimali yüksek. Kompanzasyon sisteminizde hiç arıza oldu mu? Motorlarınız inverter ile kullanılanilen motorlardan mı yoksa rastgele bulunup bağlanmış motorlar mı?

Forum istatistikleri

Konular
130,319
Kullanıcılar
453,596
Son üye
Selçuk KUŞÇU

Yeni konular

Geri