egypt Üye Katılım 26 Kas 2007 Mesajlar 641 Puanları 6 Yaş 41 24 May 2014 #11 Eger tako varsa volt kademesinde bakin. Motor milini cevirince 20-50-100 volt okursunuz cevirme hiziniza ve takonun urettigi devir/volt'a gore degiskenlik gosterir. KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
Eger tako varsa volt kademesinde bakin. Motor milini cevirince 20-50-100 volt okursunuz cevirme hiziniza ve takonun urettigi devir/volt'a gore degiskenlik gosterir. KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
Konu Sah UgurYendi Üye Katılım 14 Ara 2009 Mesajlar 43 Puanları 1 Yaş 36 1 Haz 2014 #12 UgurYendi' Alıntı: merhabalar fotografini paylaştığım arçelik çamaşır makinesinden söktüğüm bir motor var. internetten aradığımda uygun bağlantı şeması bulamadım sabit devirde calıştırmak için ne yapmalıyım? Ekli dosyayı görüntüle 17812 Genişletmek için tıkla ... motoru çalıştırmayı başardım pembe siyah arasında 24 Ohm ( tako) Beyaz arasında 7 Ohm ( Gövde ) Yeşil Sarı arasında 3 Ohm (Rotor ) okudum Kırmızı ile Sarıyı kısa devre ederek, Beyaz ve Yeşile 220V bağlantısını yaptım. Motor çalıştı. Pembe Siyah uçlarından gerilim okuyorum motor devrine göre yükseliyor 50 60 V Ac e kadar çıktı. Konuya cevap veren herkese çok teşekkür ederm.
UgurYendi' Alıntı: merhabalar fotografini paylaştığım arçelik çamaşır makinesinden söktüğüm bir motor var. internetten aradığımda uygun bağlantı şeması bulamadım sabit devirde calıştırmak için ne yapmalıyım? Ekli dosyayı görüntüle 17812 Genişletmek için tıkla ... motoru çalıştırmayı başardım pembe siyah arasında 24 Ohm ( tako) Beyaz arasında 7 Ohm ( Gövde ) Yeşil Sarı arasında 3 Ohm (Rotor ) okudum Kırmızı ile Sarıyı kısa devre ederek, Beyaz ve Yeşile 220V bağlantısını yaptım. Motor çalıştı. Pembe Siyah uçlarından gerilim okuyorum motor devrine göre yükseliyor 50 60 V Ac e kadar çıktı. Konuya cevap veren herkese çok teşekkür ederm.