Asenkron motora ileri geri yol verme

yasin.1818

Üye
Slm arkadaşlar 3 fazlı asenkron motor 10 dakka ileri 3 sn bekleme 10 dk geri dönecek 3 sn duracak yani her ileri geri de 3 sn bekleme süresi olacak stopa basana kadar sürekli tekrar edecek sistem yanlız olurda bi sorun oluşurda stopa basıldığında diyelimki dördüncü dakkada stopa bastık motor 10 dakka değilde 6 dakika kaldığı yerden devam etmesi gerekiyor..yada elektrik gitti diyelim mesela yedinci dakkada tekrar star'da basıldığında 3 dakka daha çalışıp geri dönmesi gerekiyor. Bu konuda yardım lazım...

Slm arkadaşlar 3 fazlı asenkron motor 10 dakka ileri 3 sn bekleme 10 dk geri dönecek 3 sn duracak yani her ileri geri de 3 sn bekleme süresi olacak stopa basana kadar sürekli tekrar edecek sistem yanlız olurda bi sorun oluşurda stopa basıldığında diyelimki dördüncü dakkada stopa bastık motor 10 dakka değilde 6 dakika kaldığı yerden devam etmesi gerekiyor..yada elektrik gitti diyelim mesela yedinci dakkada tekrar star'da basıldığında 3 dakka daha çalışıp geri dönmesi gerekiyor. Bu konuda yardım lazım...
hafızalı zaman rölesi olması lazım sizin dediğiniz gibi bir kumanda devresi kurmak için internette baktım da bulamadım öyle bir şey malzemeciniz varsa ona önce öyle bir zaman rölesi var mı bir sorun derim.

hafızalı zaman rölesi olması lazım sizin dediğiniz gibi bir kumanda devresi kurmak için internette baktım da bulamadım öyle bir şey malzemeciniz varsa ona önce öyle bir zaman rölesi var mı bir sorun derim.
Bende öyle bişey düşündüm bende bulamadım

Var internette ama öyle bi zaman rölesi ama nasıl ayarlanır daha önce kullanmadığım bi zaman rölesi yani ayarlarını yapmakta sıkıntı çekerim gibi geliyo entes dtr 20 var da iş yaparmı bilemedim

Evet mutlaka gerekli plc konısunda destek verecek birisi varmı forumda plc bende sıfır bilgi

Kaldığı yerden devam etmeseydi bunu yapan invertörler var.
Kaldığı yerden devam edecek ise GMTCNT nin GSR serisi ekranlı mini plc' lerini öneririm. Ekranı da olduğu için bu zamanları da rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

Akıllı röle ve UPS kullanarak yapabilirsiniz . İlla çok süper bir PLC şart değil . Zaten dijital input kullanacaksınız .
Evet mutlaka gerekli plc konısunda destek verecek birisi varmı forumda plc bende sıfır bilgi
Bu proje ödevi falan mı ? Ona göre davranalım . Sistem mantığında tuhaflıklar var . Sistem stopa bastığımda benim tamamen durmasını istediğimi ya da kaldığı yerden devam etmesini istediğimi nasıl ayıracak . Ya ben herşeyi en baştan başlatmak istiyorsam ne yapacağım . Bu işin uyduruk bir ödev olduğu malesef başından belli . Böyle algoritma olmaz .

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri