xxxmehmet5858xxx
Üye
herkese iyi akşamlar asenkron motora telefon ile yol vermek için devre arıyorum fakat bulamıyorum proje ödevim lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler
Bıyıklarına kurban üstad Güzel fikir benceBenimde bu konuda şöyle bir fikrim var sizce mantıklımı, olurmu ? Uzaktaki depoda elektriğin olduğunu kabul ediyorum. Oraya titreşime ayarlanmış cep telefonunu koysak ve birde harekete duyarlı sensör ve impuls röle (Darbe akım şalteri) koysak; cep telefonunun şarjı için ise bir zaman saati koysak ve cep telefonu arandığında titreyecek, bu titreşimi algılayan hareket sensörü impuls röleyi tetikleyecek impuls röle de kurduğumuz kontaktöre veya başka düzeneğe enerji verecek. Sistem durdurulmak istendiğinde tekrar cep telefonu aranacak ve yine hareketi algılayan hareket sensörü impuls röleyi tekrar tetikleyecek ve bu kez sistem duracak. Bu şekilde olurmu ? Hani Elektronik sistemler var bunu biliyorum sadece fikir yürütmek için söylüyorum. Ancak çekincelerim de var; acaba hareket sensörü en hassas şekilde ayarlansa bile cep telefonunun titreşimini algılarmı, impuls röleyi tetiklermi ? Bir başka sorun ise, cep telefonu başkaları tarafindan aranırsa yine sistem çalışacak, başkalarının aramasının önüne geçilebilirmi ? Kıymetli fikirlerinizi bekliyorum. Saygılarımla.
Selam angarali ustam fikir güzel ama parlak değil masraf çok 2.enstrüman fazla 3.sağlıklı olmazBenimde bu konuda şöyle bir fikrim var sizce mantıklımı, olurmu ? Uzaktaki depoda elektriğin olduğunu kabul ediyorum. Oraya titreşime ayarlanmış cep telefonunu koysak ve birde harekete duyarlı sensör ve impuls röle (Darbe akım şalteri) koysak; cep telefonunun şarjı için ise bir zaman saati koysak ve cep telefonu arandığında titreyecek, bu titreşimi algılayan hareket sensörü impuls röleyi tetikleyecek impuls röle de kurduğumuz kontaktöre veya başka düzeneğe enerji verecek. Sistem durdurulmak istendiğinde tekrar cep telefonu aranacak ve yine hareketi algılayan hareket sensörü impuls röleyi tekrar tetikleyecek ve bu kez sistem duracak. Bu şekilde olurmu ? Hani Elektronik sistemler var bunu biliyorum sadece fikir yürütmek için söylüyorum. Ancak çekincelerim de var; acaba hareket sensörü en hassas şekilde ayarlansa bile cep telefonunun titreşimini algılarmı, impuls röleyi tetiklermi ? Bir başka sorun ise, cep telefonu başkaları tarafindan aranırsa yine sistem çalışacak, başkalarının aramasının önüne geçilebilirmi ? Kıymetli fikirlerinizi bekliyorum. Saygılarımla.
Telefon çaldığında kendi kendine cevap verse ve ünite devreye girmesi anında bir buzer çalsa çalışma ve durma birbirlerinden ayırılabilir . Pefff çok hayali oldu .
En büyük sorun rölenin aç kapa yapıp yapmadığından emin olamamanız. Su pompasını uzaktan çalıştırmak için birçok noktayı kontrol eden sistem lazım. En basitinden kuyudaki su seviyesi, pompa emiş hattında hava olup olmadığı mutlaka kontrol edilmeli diye düşünüyorum.Benimde bu konuda şöyle bir fikrim var sizce mantıklımı, olurmu ? Uzaktaki depoda elektriğin olduğunu kabul ediyorum. Oraya titreşime ayarlanmış cep telefonunu koysak ve birde harekete duyarlı sensör ve impuls röle (Darbe akım şalteri) koysak; cep telefonunun şarjı için ise bir zaman saati koysak ve cep telefonu arandığında titreyecek, bu titreşimi algılayan hareket sensörü impuls röleyi tetikleyecek impuls röle de kurduğumuz kontaktöre veya başka düzeneğe enerji verecek. Sistem durdurulmak istendiğinde tekrar cep telefonu aranacak ve yine hareketi algılayan hareket sensörü impuls röleyi tekrar tetikleyecek ve bu kez sistem duracak. Bu şekilde olurmu ? Hani Elektronik sistemler var bunu biliyorum sadece fikir yürütmek için söylüyorum. Ancak çekincelerim de var; acaba hareket sensörü en hassas şekilde ayarlansa bile cep telefonunun titreşimini algılarmı, impuls röleyi tetiklermi ? Bir başka sorun ise, cep telefonu başkaları tarafindan aranırsa yine sistem çalışacak, başkalarının aramasının önüne geçilebilirmi ? Kıymetli fikirlerinizi bekliyorum. Saygılarımla.