Asimetrik trafo simetrik yapılır mı???

kado000

Üye
Katılım
17 Şub 2013
Mesajlar
111
Puanları
1
Arkadaşlar elimde bi tane asimetrik trafo var.
12V çıkışlı acaba simetrik yapabilirmiyim.
sub filtre devresi için kullanacağım yalnız
trafonun kaç watt olduğunu bilmiyorum.üzerinde yazmıyor.


yapacağım filtre bu sitede mevcut:10-60hz frekans ayarlı subwoofer crossover canavar...
fitre simetrik besleme istiyor.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler


trafonun resmi ve boyutu

k6j2s.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Nüvedeki sarım sayıları değişeceğinden dolayı simetrik olarak kullanamazsınız.Ancak özel sardırırsanız simetrik trafoya sahip olabilirsiniz.
 
trafo gücü yetiyorsa, sekonder sargılarını sökün veya söktürün, diyelım 120 sipir çıktı.0-60-120 sipirlerden bire uç çıkartın.0-60 nsipir arası 12 v.,60-120 arası yine 60 volt 0-120 sipir arası 12 volt olur. Ama daha değişik biri gerilim düşünüyorsanız, akıma göre tel kesidini secerek, 12 volta göre yeni geririlimine göre oranlayıp. yukarda bahsettiğim şekilde uçlar çıkartınız.
 
Elindeki trafoyu söküp sardırmakla uğraşana kadar bi adet 2*15V 3 Watt trafo işini görür...
 
arkadaşlar hepiniz çok sağolun ama en mantıklısı dexxen'in dediği sanki.zaten 5 tl filan trafo hiç bunlarla uğraşmaya değmez.
 
Ugrasmaya degmez tabi ama, dagarcıkda bir bilgi bulunmasıda hiç zararlı olmaz. Eskı eczacılar, doktorun reçetesine göre, kendileri ilaç hazırlar veririlerdi. Şimdi, ne özel ilaç yazan dr. kaldı, nede o reçeteyi yapacak eczacı.Elektrikçilerde öyle maalesef, her sey hazır, ugraşmak yok.. Uğrasıp bı seyler elde etmenın hazzını tadamıyoz artık..
 
zeybek senin dediğin doğrudur ama amatör biri olarak bu iş için çok uğraşmam gerekir.Maliyeti yüksek olsa elimden geleni yaparım fakat maliyet ucuz.bende hazırını alırım.zamanımı başka devreler yapmak için harcarım.umarım dediğim anlaşılmıştır.
 
şimdiki nesil at yenisini al durumunda walla.daha derin bilgi istemiyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,291
Kullanıcılar
451,019
Son üye
cufpuf

Yeni konular

Geri
Üst