Ateşleme devresi

gogtug

Üye
ateş yakma devresi diye yazdım ama yani şunu istiyorum bir devre olcak devre kağıt yada buna benzer bişeyi yakacak mesela direnç koyarız direnç çok ısınır ve yakar ama bunu pille yapmak istiyorum ama hangi direnci nasıl kullanacam onu bilmiyorum yada başka bi önerisi olan varsa yardım ederseniz sevinirim

Bir kaşığa +/- veya faz nötr verdiğinizde devre kısadevre olur ve geçen yüksek akım sigortayı attırır, fakat videoda çay kaşıklarını elektrot gibi kullanıp birbirine değdirmeden!! suyun içine atarak elektriğin su üzerinden devresini tamamlamasını sağlıyorlar, su belirli bir dirence sahip olduğu için kısa devre olmuyor. Belki de direk 220V şebeke gerilimini kullanmıyorlardır.. ( bu konuyu biraz araştırmak lazım ama sanırım su elektrolize uğruyor ve ısınıyor, suyun kullanılabilir olduğunu düşünmüyorum)

*Çok dikkat edilmesi gereken tehlikeli bir uygulamadır, Denemenizi kesinlikle tavsiye etmem!

Son düzenleme:
Ağaç yakma makinası diye ararsanız istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.Kolay gelsin.

Selamun Aleyküm
Bir sorunun çok çözümü olur, belki odaklanamayabiliriz ama acizane; kalem pil ile çalışan lehim aletleri vardı piyasada. sahibinden de de satılıyor olmalıydı, şarzlı vb.

lehim2.jpg

pilli lehim aleti.jpglehim3.jpgZira bu sitede bu konuya hakim birçok uzman olsa gerek. Akım pompası, gerilim pompası gibi elektronik uygulamalardan belki istenilen sonuç hazır olarak elde edilebilir. Mesela kişisel korunma ekipmanı yüksek gerilim üreten elektroşok aleti bunun akım üzerinden değil de gerilim üzerinden yapılmış olanı olsa gerek.

Nasıl bir sonuca varılmak istendiği yazılırsa uygun geliştirmeler yapılabilir. Ve ya elektrik dışı sonuçlar da aranabilir. Forum için zevkli bir konu olabilir.

Bu aletin neyi yakması gerektiği önemli. Küçük (birkaç milimetre) bir kor ve ya bir kartonu kısa sürede tutuşturabilen bir alet. Ve de çok amaçlı ve ya herhangi bir amaca özel bir alet midir; bu gibi tasarım bilgileri faydalı olacaktır.

Bu arada su ısıtıcısı cattle, küçük ısıtıcılarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bazı özel durumlarda bu aletlerde sorun olabilir. Suyun içinde rezistans ile ve ya açık devre ile ısıtma yapılmaktadır.

Başarılar dileriz.

tek kullanımlık birşey olacaksa flamanlı 3V luk bir ampülün (eski moda el fenerlerinde kullanılan ampül) flamanına zarar vermeden camını kırıp 1,5V luk pile bağlayıp deneyebilirsin.bu ampüllerin flamanlarının uzun ömürlü olması için içlerine hava yerine karbondioksit veya argon gibi gazlarla doldurulduğu bi yerlerden öğrendiğimi hatırlıyorum.yani böyle bir denemeyle başarıya ulaşabilirsin ama garantisi yok.denersen de kağıdı flamana değdirmeden en yakın seviyede tut ki flaman hemen kopmasın.

Forum istatistikleri

Konular
130,309
Kullanıcılar
453,576
Son üye
Yakup_63

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri