Autocad de Elektrik Proje Çizimi Nasıl Yapılır?

bi konuyu 3.kez açmaya gerek yok nette onlarca döküman ve video mevcut.Özellikle megep dökümanları oldukça iyi başlangıç için.Mesleki ve Teknik Egitim Alanlari Program ve Dokumanlari
burda elektrik elektronik teknolojisi kısmında örnek modüller var.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi hocalarından Yrd Doç Dr Adem ÜNAL ın Birsen yayınevinde basılmış olan "Aydınlatma Tasarımı ve Proje Uygulamaları" kitabını almanı şiddetle tavsiye ederim. Bu kitap hem meslek hayatınızda hemde proje hazırlarken size rehber olacaktır. Fiyatı 30 TL ve kaliteli bir kitaptır.Proje hazırlamanın tüm aşamalarını adım adım göstermektedir.

İyi çalışmalar diliyorum.
 
dostum konuyu açalı bi hatfa olmuş yaklaşık... bu gibi konularda en büyük iş sana düşüyor... benim de okulu bitirmem için iki proje vermem gerekiyor... (şimdiye kadar autocad te iki çizgi çekmişimdir oda bi kaç yıl önce...)autocad de çizilmiş elektrik projesi... hesaplamalarıla falan hepsi işte... ilerki günlerde bende öğrendiklerimi seninle paylaşırım... eğer çok acil lazımsa serbest çalışan mühendislerden falan bi yardım iste çaktırmadan :)
 
Teşekkür ederim başka bir konuda da okumuştum bu yazdıklarını gerçekten çok faydalı bilgiler var ama gerilim düşümü hesabı aydınlatma hesabı ben bunlarıda unuttum okulda önemsemedik iş hayatına atılınca karşımıza geliyor acilen kapmam lazım bu işi bana örnek proje varsa gönderir misin veya bu hesaplarla proje çizimiyle ilgili çok fayda sağlayacak bir video ??
Dl_tr
Arkadaşım bunların hepsi internette mevcut zaten googleden arattır hepsini bulursun.
 
Auto cad electrical, programının "otomasyon" projenlerinde uygun olduğunu sanmıyorum, kullanan varsa yorumlayabilir, eplan kullanıcısı olarak, alternatif çözüm olacağını düşünemiyorum...otomatik işlemler vs., otomasyon projeleri çizgi çizmekten ibaret değil, bir proje bir çok dinamik işlemden sonra bir şey ifade ediyor...sonuç olarak...
 
Auto cad electrical, programının "otomasyon" projenlerinde uygun olduğunu sanmıyorum, kullanan varsa yorumlayabilir, eplan kullanıcısı olarak, alternatif çözüm olacağını düşünemiyorum...otomatik işlemler vs., otomasyon projeleri çizgi çizmekten ibaret değil, bir proje bir çok dinamik işlemden sonra bir şey ifade ediyor...sonuç olarak...

Katılıyorum, autocad electrical otomasyon vs. projeleri için uygun bir program değil, elektrik proje tasarım yazılımlarında olması gereken hiçbir yardımcı fonksiyon yok. Bence bu programı öğrenmeye çalışmak tamamen zaman kaybından ibaret.
Ben şahsen E3 series i tavsiye ediyorum, geleceği en parlak program o bence. Ayrıca eplan,cofaso vb. programları da inceleyebilirsiniz. Zaten bu programları biraz inceleyip kavramaya başlayınca autocad electrical in ne kadar basit kaldığını ve neden uygun bir program olmadığını anlayacaksınız.
 
Selam Arkadaşlar ;

Ben bilge adam da autocad kursunu üstün başarıyla bitirdim,fakat bildiğiniz üzere kurslarda temel olan her şeyi öğreniriz.Proje çizimlerinde ise kendini geliştirmek bizlere düşer.Ben elektrik teknikeriyim o yüzden boş mimari planlara nasıl elektrik ekipmanlarını yerleştirip proje çizebilirim.Nereden başlamalıyım.Konu hakkında yardım eder misiniz??

Slm arkadaşım autocad kursunu bitirmişiniz öğrenmek güzeldir tebrikler .
autocad mimari çizim proğramıdır . autocad electrical sizin konunuzun proğramdır . Bir çok proğramlar vardır . TurkCIZIM CAD & OG inceleyin ve autocad uyumludur .
Otomasyon"www.autocadokulu.com"]www.autocadokulu.com[/URL]
Sayğılarımla...
 
merhaba arkadaşlar benim de sorum olcak autocad le ilgilenen arkadaşlara... autocad te elektrik projesi çizcem... normal tek kat projesini hangi kağıda göre çizmelimiyim(A3) yada başlarken bunun bi önemi var mı ? kayıtlı başka projeden bi kısmını alabilirmiyim kopyalayarak ? son olarakta ölçeklemeyi neye göre yapıyım ? genelde 1/50 alınıyor sanırım...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,773
Mesajlar
920,374
Kullanıcılar
450,854
Son üye
Enes.bst

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst