Autocad de Elektrik Proje Çizimi Nasıl Yapılır?

Sn. Kaan 2258,

Elektrik projelerini çizebilmek için özel programlar mevcut. Eplan, Kedi gibi bu programların kendilerine ait kütüphanelerimevcut bu programları kullanırsan daha hızlı ve doğru projeler çizebilirsin.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi hocalarından Yrd Doç Dr Adem ÜNAL ın Birsen yayınevinde basılmış olan "Aydınlatma Tasarımı ve Proje Uygulamaları" kitabını almanı şiddetle tavsiye ederim. Bu kitap hem meslek hayatınızda hemde proje hazırlarken size rehber olacaktır. Fiyatı 30 TL ve kaliteli bir kitaptır.Proje hazırlamanın tüm aşamalarını adım adım göstermektedir.

İyi çalışmalar diliyorum.

eyw kardeş alıp deneyeyim bi :)
 
Selam Arkadaşlar ;

Ben bilge adam da autocad kursunu üstün başarıyla bitirdim,fakat bildiğiniz üzere kurslarda temel olan her şeyi öğreniriz.Proje çizimlerinde ise kendini geliştirmek bizlere düşer.Ben elektrik teknikeriyim o yüzden boş mimari planlara nasıl elektrik ekipmanlarını yerleştirip proje çizebilirim.Nereden başlamalıyım.Konu hakkında yardım eder misiniz??

slm müdür buradan ne söylenırse söylenssızn bence yetersız oluyor..
ben bu işle 9 yıldır karnımı doyuruyorum ve bana bu işi yolda tanıştırğım bırı öğretti o gunden berı bende elımden geldığı kadar yardımcı olmaya çalışıyorum..
ben istanbulda oturuyorum anadolu yakasında bir gun kendını ayarla bana bir çay ısmarla :) ben sana bildiğim herşeyi yüz yüze anlatırım.
öğretmenlik ücretim 1 bardak çayla sınırlı değildir :) en az 3-4 bardak içerim valla.. 15 gunluğune yurt dısındayım mail le irtibata gecersek 15 gun içinde yardımcı olurum sana
görüşmek üzere
 
Autocad de projede bulunan priz,anahtar vs. adedini bulmak için otomatik saydırabiliyormuyuz ve nasıl saydırabiliyoruz.
YARDIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
 
megep gov tr de modüller kısmında zayıf akım tesisleri ve elk projeleri modülüne bakarsan faydalı olacaktır. kolay gelsin...
 
elektrik eğitimi verilen okulların kullandığı meslek resmi ders kitapları var istanbuldan birsen yayınevinden temin edebilirsin ya da siparişle ya da bulunduğun çevreden varsa teknik kitap satan yerler oradan alabilirsin önce bu kitaptaki proje çizim detaylarını okuyarak başlayabilirsin.
 
Hocam merhaba ilk olarak şunu söyleyeyim okulda meslek resim dersi almışsındır elektrik proje çizimi için yönetmelikleri bilmen lazım örneğin bir linleyeye kaç priz bağlanır gibi belli başlı kavramları bilmen lazım kullanılan semboller lamba sigorta anahtar priz kolan hattı sorti linye vb sonra Autocad te mimari plan çizmek senin işin değil mimar cizer mimari plan sana gelir sende belirlersin sigorta kutunu koyarsın odalara mutfağa banyoya giden iletkennleri çizersin tabi bu çizim kapalı şema olacak yani diyelim ki sen odanın birine 1faz 1 nötr bir toprak çektin bunlar tek hat olacak anahtar priz lambaları koydun cizimi yaptın daha sonra yükleme cetvelini dağıtım panosunu çizersin daha sonra iletken kesitlerini belirllemek için gerilim düşümü hesabnı yaparsın vb sonra çizdiğin projeyi bir ozalitçiye götürür çıkarırsın bu çizimleri yanlız ev için düşünme aynı şekilde sana bir fabrikanın yada atölyenin mimari planı gelir plan üzerinde makinaların yeleri ve güçleri vardır yine sen burda gerkli cizimleri yaparsın mevzu uzun bir mevzu bu konuyla ilgili yazılmış kitablarda var nerde olduğunu bilmiyorum ama en yakın meslek lisesine git kitaplar vardır onlarda aldığın kitabın yeni basım olmasına dikkat et çünkü mevzuatlar sık değişir gerçi kimsenin çizlen proje baktığı olmuyor yani genelede proje varmı var hesabı tabi dediğim gibi sembolleri öğrenecen bunları autocad te çiz blok haline getir hangi projeyi cizeceksen ona aktar kolaylık olur

özetlersek semboller
Elektrik meslek resimi ile ilgili yönetmelikler
gerilim düşümü hesabı
Ayrıca buda önemli aydınlatma hesabı

ufaktan ufaktan başladınmı sonu gelir uzun ve karmaşık oldu sanırım hocam bir de megep mdodülleri teknik ve meslek resim ile ilgili olanaları Mesleki ve Teknik Egitim Alanlari Program ve Dokumanlari burdan indirip incelemeye başlayın
 
ustalarım bana autocad,de çizilmiş yangın ihbar projeleri lazımm ...yardımcı olursanız çokk sevinirimm
 
mrb autocad ile elektrik çizimi nasıl yapıldığını anlatan video veya döküman varmı varsa yardımcı olursanız sewinirim
 
mrb autocad ile elektrik çizimi nasıl yapıldığını anlatan video veya döküman varmı varsa yardımcı olursanız sewinirim

autocadokulu's videos on Vimeo Bu linkte Autocad ile ilgili temel konularda şimdilik 28 video var. Genel anlatımlardır, ancak işin içine kendi becerinizi de ekleyerek elektrik alanına dönüştürebilirsiniz. Semboller vs. ile ilgili bazı dosyaları da bulmak mümkün internette.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,819
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst