Avometre ile AC Akım ölçümü

:D

Hocam alınmanıza gerek yok siz öğretmensiniz elektrikçi derken ehliyetli elektrikçilerden bahsettim ;)
Yok Hakan abi. Alındım gibi gözüktüysem beni affet. Öyle bir şey söz konusu olmaz. Hele de sana karşı. Gerçi sen şimdi dersin bu kadar yağ yemeği bozar.:D
Çoğu ve de hatta burada çoğu ustalarımız da itiraf etmiştir ki direnç veya başka kademede gerilim ölçerek ölçü aletinin uçmasını sağlamışlardır. :D

Bizim meslekte dalgınlığa dikkatsizliğe pek yer olmaz hocam kötü örneklerine zaman zaman şahit oldumda o yüzden deyinmek istedim. Kötü Doktor en fazla candan eder Kötü Mühendis hem candan hem maldan eder :D

Bizim meslekte dalgınlığa dikkatsizliğe pek yer olmaz hocam kötü örneklerine zaman zaman şahit oldumda o yüzden deyinmek istedim. Kötü Doktor en fazla candan eder Kötü Mühendis hem candan hem maldan eder :D
Doğru söylüyorsun abi. Ama bunun içinde direnç kademesinde gerilim ölçme girmez bence. Çok çok ölçü aletin cikcikler.:D

Dikkatsizlik hastalıktır hocam bugün ölçü aletinde kademeye dikkat etmeyen yarın panoda enerji varken enerjiyi kestim diye dalar. İstisnalar genel kaideleri bozmaz ama benim genelde gördüğüm durum böyledir. Dalgınlık o anki o günkü herhangi bir nedendendir amennah ama süreklilik arz ediyorsa sıkıntı var demektir.

Hımm. O zaman bu ölçü aletlerinde bu hataları yapan kişilerin çok dikkatli olmaları lazım. Dün ölçü aletini cikcikleten yarın da kendini cikcikletir.:D

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri