Evet hocam yazım hatası yapmışım.Ben çalışırken doğru çalışıyorum ama resim üzerine yanlış yazmışım siz hemen yakaladınız.Resmi yeniden inceleyince bazı terslikler olduğunu gördüm.
Analog gösterge oynama böyle kalsın.Yamyam hocam devrenin altında bu şekilde yazıyor.Ben de ayarları FM OSC FM RF bobini olarak bunlar ile ayarlıyorum.(Resim -1)
98MHz i diğer radyodan buldum ve o yayını 98MHz de yakaladım.Sonra başa ibreyi götürdüm.ibreyi 88.2MHz e getirdiğimde 89.2MHz deki yayın çıkıyor.Burada Aşağıya bir kayma var.
Sonra baştan tarama yaptım. 98MHz den sonra ilerledim daha farklı bir kayma var. 106.4 MHz civarı 105.4 MHz de ki yayın çıkıyor.Burada yukarı doğru bir kayma var.
Size sormadan ellemedim.Şimdi ne yapayım?
Şimdi de şunu yap.98MHz i diğer radyodan buldum ve o yayını 98MHz de yakaladım.Sonra başa ibreyi götürdüm.ibreyi 88.2MHz e getirdiğimde 89.2MHz deki yayın çıkıyor.Burada Aşağıya bir kayma var.
Sonra baştan tarama yaptım. 98MHz den sonra ilerledim daha farklı bir kayma var. 106.4 MHz civarı 105.4 MHz de ki yayın çıkıyor.Burada yukarı doğru bir kayma var.
OHH BEEE gudurmuştum.Yamyam hocam ayarlamaları yaptım.Sony FH215 radyo ile frekansları dinleyip karşılaştırarak taradığım frekansları skala üzerine işaretledim.Şu anda frekanslar yerine oturdu görünüyor.Kayma yok .Yarın başka sorun var mı yok mu kontrol edip bigi veririm.Çok teşekkür ederim.
Yamyam hocam bir ara ben ümidi kesmiştim. İçim içimi yiyordu nasıl olmaz diyeOHH BEEE gudurmuştum.
Genel olarak istasyon seçicilik ve hassasiyeti yerinde ise hiç gıbızlatma emi.
Bayağı sabırlı imişsin.Yamyam hocam bir ara ben ümidi kesmiştim. İçim içimi yiyordu nasıl olmaz diyeAma o güzel bilgilendirmelerin, açıklamaların ve her zamanki gibi sıkılmadan yönlendirmelerin sayesinde zamanında ayarlarını bozduğum radyom kendine geldi. Artık frekanslar üst üstte değil ,bir birine karışmıyor. Ses potunu sona getirdiğimde vızıltı şeklinde duyulan kanallar şimdi ayarladığım ses yüksekliğinde çalıyor. 87.5MHz den itibaren 108MHz e kadar adım adım yaptığım taramalarda Sony FH215R radyonun dijital göstergesinde ayarladığım frekans sırası ile yayın yapan radyo kanalları aynı sıra ile küçük Sony radyoda da çalıyor.
Aslında radyomun sağlığına kavuşmuş olması her ne kadar önemli olsa da, benim için sizin bilgilerinizden faydalarak bugüne kadar nasıl çalıştığını çözemediğim FM OSC ,FM ANT ,VARYABL üzerindeki FM OSC ,ve ANT trimerlerinin çalışma şekli, nüveli bobin ile hava nüveli bobinin çalışma şekli ve en ufak bir dokunuşla nasıl tepki verdiğini üzerinde çalışarak öğrenmek çok çok değerli oldu.
Yamyam hocam her zamanki gibi değerli bilgilerini paylaştığın ve sıkılmadan yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.
Radyomu kapattım ve baş ucuma koydum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?