Aydınlatma - Kaçak, Toprak

gerek kablo olsun gerek emaye bobin telleri olsun bizim gözle göremiyeceğimiz mikron büyüklükte delikler mevcuttur.kablonun uzunluğu ve buat sayısı arttıkça ve zaten fazla akım çekmeyen bu ampuller nem ve sızıntı akımından dolayı yanmasada yanıyormuş gibi görünürler.sorun yok aslında ortada. akkor flamanlı ampullerde bu durum asla olmaz.sızıntı akımı ampulu yakamayacak kadar küçüktür.kafanı yorma.k.g.


Durumu ben biraz daha araştırdım ( Aldım elime multimetremi) işyerime götürdüm aynı durum orada da mevcut yani kısacası ölçüm yaptıgım her yerde bu durumu görmekteyim. Sizin fikirlerinize kesinlikle katılıyorum. Faturamda mühimsenmeyecek kadar miktarı sadece ben değil bence herkes israf ediyor. Bunun önüne geçmek için binaların hatları tasarım ve imal aşamasında çok iyi tasavvur edilip çok kaliteli kablo donanımları kullanılısa büyük ölçüde bu durumu azaltacaktır fakat yine de tamamen engellemek mümkün değil. Kullanılan cihazlarında durumu etkileyeceği kanaatindeyim. Saygılarımla
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,962
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst