Aydınlatma konusunda yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emree0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emree0

Üye
Merhaba arkadaşlar, yaz aylarında elektriklerin sık kesilmesiyle birlikte geceleri babamın iş yerinde oldukça sıkıntı yaşamaktayız. Sebze meyve hal işiyle uğraşıyor babam, bu yüzden geceleri açığız.

Öncelikle dükkanımızın üstü çatı ile kapalı, solar panel seçeneği sağlıklı olmayacaktır. İkinci seçeneğim olarak şarjlı projektörler var. Şarj edip elektrik kesilince dışarı koysam olur.

Elektrik bilgim olduğu için farklı birşeylerde uğraşmak istiyorum.

İlk seçeneğim şarjlı projektör. Kumandası olmaması ve sürekli bir yerde sabit kalmaması beni düşündürüyor. En yakın priz 10 metrede. Oraya şarjı çeksem bile yüksekte kalacağı için kumanda olmaması sıkıntı yaratacaktır. Kumanda devresi gibi şeyler eklenebilir mi buna acaba. 1000467870.webp

2.seçeneğim ise; solar enerjili sokak lambaları. Çatının altında olması şarj açısından sorun olacaktır. Şöyle bir şey düşündüm. Arkasındaki solar paneli söküp, kablo ile güneş alan bir yere uzatabilirsem olabilir mi? Ve yazıhaneye de bir lamba lazım. Bu projektörden ek olarak yazıhaneye aydınlatma çekebilir miyim? Şarj süresinin düşeceğini biliyorum ama 3-4 saat idare etse yeter. Veya diğer farklı önerebileceğiniz bir şeyler var mı?
1000467871.webp

Ne kadar süre kesintiye maruz kalınıyor? Toplam ışıklandırma kaç watt?
12/24 volt'luk ampullerle halledilebilir. Ya da gerekli güçte bir akü sürekli şarj edilerek, kesinti zamanında devreye alınabilir. Bu durumda şebeke olduğunda 12/24 volt'luk bir led adaptörü ile sistem beslenecek.
12/24 volt ışıklandırma yeterli gelmiyorsa araya bir inverter koymak gerekir.

Ne kadar süre kesintiye maruz kalınıyor? Toplam ışıklandırma kaç watt?
12/24 volt'luk ampullerle halledilebilir. Ya da gerekli güçte bir akü sürekli şarj edilerek, kesinti zamanında devreye alınabilir. Bu durumda şebeke olduğunda 12/24 volt'luk bir led adaptörü ile sistem beslenecek.
12/24 volt ışıklandırma yeterli gelmiyorsa araya bir inverter koymak gerekir.

Gece 2 gibi dükkanı açıyoruz, 5.30 gibi gün doğuyor.
O ara içinde elektrik kesintisi oldu mu çok sıkıntı çekiyoruz.
Dışarıda 100w projektör kullanıyoruz. İçeri de 2 tane led armatürümüz var. Gönderdiğim iki lamba bütçeme uygun.

Çok bütçem yok, bu yüzden en basit ve uygu. yolu seçmeye çalışıyorum.

Onlar işini görmezler. İçlerinde adisinden 1-2 tane 18650 lityum pil var. Sürekli yanma modunda değilde, hareket algılandığında yanacak bir yerde, bir süreliğine kullanışlı olabilirler.
Kesinti süresi en fazla ne kadar oluyor?
Toplam watt sarfiyatı ne kadar?

Son düzenleme:
Hocam kesinti süresi bazen maksimum 8-9 saat oluyor ama iş yerini gece 2'de açtığımız için gün doğumuna kadar 3-4 saat idare etse yeterli.

Dışarıda 100W projektör led, içeride 2 tane 40w'lık led armatür var.

Toplam 200 watt desek 4 saatte 800 watt net güç gerekiyor. O da 12 volt aküye bölünce, 70-80Ah akü gerekir. Yuvarlarsak 100Ah Lityum LiFePO4/LFP akü. AC220V için araya bir 300-500 watt inverter olmalı. Ayrıca aküyü şebeke varken sürekli şarj edecek şarj cihazı. Elektrik kesintisinde ışıklandırmanın fişini yer değiştirmek yeterli.

Küçük bir jeneratör niye düşünmüyorsunuz? En güçsüzü bile aydınlatma için kullanacağınız için işinizi görür. Böyle şarjlı pilli antin kuntin işlerden çok daha iyi olur.

Hocam düğün arifesindeyim, bütçem çok çok düşük. Yoksa güneş paneli veya aküden ziyade jeneratör en mantıklısı biliyorum ama yapacak bişey yok

Hocam kesinti süresi bazen maksimum 8-9 saat oluyor ama iş yerini gece 2'de açtığımız için gün doğumuna kadar 3-4 saat idare etse yeterli.

Dışarıda 100W projektör led, içeride 2 tane 40w'lık led armatür var.
8-9 saat uzun bir süre.
Elektrik dağıtım şirketinden jeneratör isteyin diyeceğim. Ama onlarda elektriğe bağımlı hasta istiyorlarmış.
Aracınız varsa araçtan alsanız elektriği.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Geri