Aynı binada audio görüntülü ve görüntüsüz diafon kullanılımı nasıl olmalı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jesse77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jesse77

Üye
86 dairelik bir binada audio görüntüsüz telefon tipi cihaz koymuştuk sorunsuz çalışıyordu, sonrasında isteyene görüntülü takacaklardı ve ben 5-6 daire takıp çalıştırmıştım. Şimdi bağlı olduğum şirketten gidip 10-15 tane daha takmışlar fakat sistem çökmüş, çökünce zil vs. çalışmıyormuş. Öncekilerin bağlantılarını beraber yaptığımız için bi kısa devre vs. olayının olacağını pek sanmıyorum ama olmazda diyemem. Ben uzakta olduğum için kontrol edemedim ve bayram öncesi bakıcam.
İlk kat hariç her katta 15- daire var ve buat sistemi mevcut. Yanlış hatırlamıyosam her 2 katta bir güç kaynağı koymuştum ve her kata video yükseltici koydum. Sonradan takılan görüntülülerde direnç mevcut, eski görüntüsüzlerde tüm kablolar dt8 ve her rengi bağlı. Audio servisten çok iyi bi elemanımız var diyerek birini göndermişler ancak o bile yapamamış. Sizce sistemin çökmesi neyden kaynaklanıyor olabilir? Benim audio hakkında çok çok iyi bilgim olmadığı için tam bilmediğim bir işe başlamak istemiyorum.

Merhaba, bu gibi sistemler ya güç yetersizliğinden, ya kısa devreden, ya da kötü temastan dolayı çöker. Ben DT 8 kablo alt yapısı zaten var mantığı ile yapılan bu ve benzeri görüntülü sistemleri önermiyorum. Bu gibi sistemlerin gelişmiş ülkelerde devri kapanmıştır. Yapılması gereken kaliteli bakır bir Cat6 kablo tesisatı ile beraber IP sistemlerdir.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,227
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri